Kahramanmaraş Büyükşehir, Sarıçukur Yolunu Tamamen Yeniledi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu ve Onikişubat’ın sınır mahallelerinin şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan 5 kilometrelik arterde çalışmalarını tamamladı. 40 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirilen güzergâhta 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yol çizgi çalışmalarının da tamamlandığı yol, daha güvenli ve konforlu hale getirildi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde sürdürdüğü ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlara daha güvenli, konforlu ve modern ulaşım yatırımlarını bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, bir ulaşım güzergâhını daha vatandaşların hizmetine sundu. Bu kapsamda, hizmete alınan yatırımlarından biri de Onikişubat’taki Sarıçukur yolu oldu. Yol, Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesince gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında zaman içerisinde deforme olan ve sürüş konforunu olumsuz etkileyen 5 kilometrelik yol sıcak asfalt ile tamamen yenilendi. Yenilenen yol sayesinde Sarıçukur’un yanı sıra Maksutlu, Çobanlı, Budaklı, Kılağlı ve Baydemirli gibi mahallelerin Kılavuzlu üzerinden şehir merkezine ulaşımı daha güvenli ve konforlu ulaşım deneyimi yaşayacak.
Deforme Asfalt Tabakası Kaldırıldı
Çalışmaların ilk etabında, kullanım ömrünü tamamlayan ve çeşitli noktalarda bozulmaların oluştuğu mevcut asfalt ekiplerce kazındı. Bu işlemle birlikte yol üzerindeki deformasyonlar temizlenerek yeni uygulama için uygun bir zemin oluşturuldu. Kazı sürecinin ardından yol altyapısı titizlikle düzenlendi. Sıcak asfalt serimine elverişli hale getirilen güzergâhta, gerekli hazırlıkların tamamlanmasının ardından finişer araçlarıyla yeni asfalt uygulamasına geçildi.
Sıcak Asfalt Serimi Tamamlandı
40 milyon TL’lik yatırım çerçevesinde yürütülen çalışmalarda, 5 kilometre uzunluğundaki yolda toplam 14 bin ton sıcak asfalt kullanıldı. Yeni kaplama sayesinde sürüş konforunu azaltan bozulmalar giderilirken, arterin dayanıklılığı ve hizmet ömrü artırıldı. Asfalt seriminin tamamlanmasının ardından yol çizgi çalışmaları da hayata geçirildi. Şeritlerin daha belirgin hale getirilmesiyle özellikle gece saatlerinde sürücülere daha güvenli seyahat imkânı sağlandı.
Modern ve Uzun Ömürlü Ulaşım Standardı
Tamamlanan çalışmalarla birlikte bölge ulaşımı daha güvenli ve modern bir görünüme kavuştu. Yeni asfalt, yol çizgileri ve güvenlik odaklı düzenlemeler sayesinde güzergâhın uzun yıllar boyunca daha konforlu, dayanıklı ve güvenli biçimde hizmet vermesi hedefleniyor.
Muhtar ve Vatandaşlardan Hizmet Teşekkürü
Gerçekleştirilen yol yenileme çalışmasından memnuniyet duyduğu belirten Kılavuzlu Mahalle Muhtarı Ali Köse, “Eski yolumuz çok kötüydü, şimdi yolumuz çok güzel oldu. Hizmet geldi ve şu anda ulaşımımız konforlu hale geldi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel’e ve ekibine çok teşekkür ederiz “ dedi. Mahalle sakinlerinden Hacı Ceyhanyaran, “Yolumuz yapıldı ve ulaşımımız çok rahatladı. Bu yolumuz stabilize halindeydi ve ulaşımımız sıkıntılı oluyordu. Sağ olsun Başkanımız Fırat Görgel yolumuzu yeniledi. Emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Sıcak asfalt ve yol çizgi uygulamalarıyla birlikte güzergâhın daha güvenli ve konforlu hale geldiği söyleyen Musap Köse ise, “Kılavuzlu’dan Sarıçukur’a giden yolumuz asfaltlandı ve mükemmel hale getirildi. Büyükşehir Belediyemiz çalışıyor, Kahramanmaraş’ımız güzelleşiyor” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.