© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kuzey İlçelerde 48 Araçla Karla Mücadelesini Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin kuzey ilçelerinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ulaşımı ve vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkilememesi için 48 araçla ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerde kar küreme çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ulaşımda aksamalara neden olmaması ve vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi adına çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Özellikle şehrin yüksek kesimleri ve kuzey ilçelerde etkisini artıran kar yağışına karşı ekipler sahada yoğun mesai harcıyor. Şehrin kuzey ilçeleri olan Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak’ta devam eden kar yağışına karşı Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde kapsamlı bir mücadele yürütülüyor.

İlçe merkezleri başta olmak üzere kırsal mahalleler ve grup yollarında ulaşımın aksamaması için 48 iş makinesiyle kar küreme ve tuzlama çalışmaları eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor. Ekipler, özellikle gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ve buzlanmaya karşı kritik güzergâhlarda önleyici tuzlama çalışmaları yaparken, acil durumlara da anında müdahale ediyor.

Kapanma riski bulunan yollar kısa sürede ulaşıma açılarak vatandaşların mağduriyet yaşamasının önüne geçiliyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, kar yağışının devam ettiği sürece tüm ekiplerin sahada olmaya devam edeceği vurgulandı.

Açıklamada, “Vatandaşlarımızın güvenli ve kesintisiz ulaşımını sağlamak için ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerimizde çalışmalarımız aralıksız sürecek” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER