Kahramanmaraş Büyükşehir Kışa Hazır; 222 Araç ve 330 Personelle Sahada
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kış şartlarıyla mücadele kapsamında şehir genelinde 222 iş makinesi ve 330 personel görev alacak. Kar yağışı neticesinde meydana gelebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi için ekipler 7/24 görev başında olacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık Çarşamba günü şehir genelinde etkili olması beklenen yoğun kar yağışı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayarak teyakkuza geçti. Kış şartlarının günlük yaşamı olumsuz etkilememesi adına Büyükşehir Belediyesi ekipleri, şehir merkezi, ilçe ve kırsal mahallelerde 7/24 esasına göre sahada olacak. Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ile Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülecek çalışmalarda toplam 222 iş makinesi ve 330 personel görev alacak.
Kar yağışının ulaşımda aksamalara yol açmaması için ana arterler, bulvarlar, hastane yolları, kamu kurumları çevresi, toplu taşıma güzergâhları ve kritik noktalar öncelikli olarak açık tutulacak. Ekipler; greyder, loder, dozer, kazıcı yükleyici, ekskavatör, kar küreme ve solisyon araçları ile kar küreme, tuzlama ve solisyon uygulamalarını aralıksız sürdürecek.
Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da meteorolojik veriler anlık olarak takip edilirken, olası olumsuzluklara karşı ekipler hızlı müdahale için hazır bekletiliyor. Vatandaşların güvenli ulaşımı ve şehir genelinde hayatın normal akışının devam etmesi için tüm birimler koordineli şekilde görev yapacak.
“Tüm İmkanlarımızla 7/24 Görev Başındayız”
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Büyükşehir Belediyesi olarak, kış şartlarının şehir yaşamını olumsuz etkilememesi için tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz. 31 Aralık Çarşamba günü beklenen yoğun kar yağışı öncesinde araç, ekipman ve personel planlamalarımız eksiksiz şekilde yapıldı. Şehir merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde ulaşımın aksamaması, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması adına 222 iş makinesi ve 330 personelimizle sahada olacağız. Kar küreme, tuzlama ve solisyon çalışmalarımız gece gündüz demeden sürdürülecek; özellikle acil ulaşım güzergâhları ve kritik noktalar öncelikli olarak açık tutulacak. Vatandaşlarımız karla mücadele taleplerini ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden 7/24 ekiplerimize bildirebilir” ifadelerine yer verildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.