© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş Büyükşehir, Elbistan Kırsalında 11 Kilometrelik Güzergahın Daha Ulaşımını İyileştirdi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’ın kırsal mahallelerinden Günaltı, Dervişçimli, Atmalıkaşanlı ve Hasanalili’nin yollarını sathi asfaltla yeniledi. Gerçekleştirilen çalışmalarla mahallelerin ulaşım standardı üst seviyeye çıkarıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ve ilçelerde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla başlattığı yol yenileme seferberliğini sürdürüyor. Kırsal bölgelerde yaşayan vatandaşların daha güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım imkanlarına kavuşması hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında Elbistan’da önemli bir yatırım daha hayata geçirildi.

Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda; Günaltı, Dervişçimli, Atmalıkaşanlı ve Hasanalili mahallelerini kapsayan toplam 11 kilometrelik yol ağı sathi asfaltla kaplandı. Arterlerin ulaşımı modernize edilerek vatandaşlara konforlu seyahat imkânı sunuldu. Yapılan asfalt serimiyle birlikte, özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşan bölge halkının ulaşımda yaşadığı zorluklar büyük ölçüde giderildi. Yeni yol yapısıyla birlikte araç trafiği daha akıcı hale gelirken, sürüş güvenliği de önemli oranda artırıldı.

Muhtarlardan Hizmet Teşekkürü

Yapılan çalışmaların bölge halkı için önemli olduğunu ifade eden Günaltı Mahalle Muhtarı Turaç Polat, “Büyükşehir Belediyesine yol talebimiz vardı. Önce yolumuzda deforme olan yerler onarıldı sonra da sathi kaplama yapıldı. Hizmetlerinden dolayı Fırat Görgel Başkanıma ve ekibine çok teşekkür ederim” dedi. Atmalıkaşanlı Mahalle Muhtarı Bülent Mutlu ise, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fırat Görgel’e ve ekibine çok teşekkür ederim, ellerine sağlık. Yolumuzu çok güzel bir şekilde yaptılar, Allah razı olsun” diye konuştu. Hasanalili Mahalle Muhtarı Mustafa Akgül de çalışmalardan duyduğu memnuniyeti belirterek Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER