Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Andırın'ın Kırsal Yollarını Ulaşıma Açıyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Andırın ilçesi kırsal mahallelerinin ulaşım altyapısını iyileştirmek için yol yenileme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
Şehir merkezi, ilçe ve kırsal alanlarda ulaşımı daha konforlu hale getirmek amacıyla yatırımlarını artıran Büyükşehir, Andırın Bulgurkaya, Altınyayla – Akgümüş Grup Yolu ve Alameşe Mahallesi’nde kapsamlı çalışmalar yürütüyor.
Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda, Bulgurkaya Mahallesi’ndeki mezarlığa ulaşımı sağlayan yolun kilit parke ve bordür çalışmaları tamamlandı. Yağışlı havalarda ulaşım zorluğu yaşanan bu yol, yapılan 1.000 metrekarelik kilit parke imalatıyla daha sağlam ve ulaşılabilir hale getirildi.
Grup ve Mahalle Yollarına Genişletme ve Onarım Çalışmaları
Altınyayla – Akgümüş Grup Yolu’nda ise bölgedeki pek çok mahalleye ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla genişletme çalışmaları hızla devam ediyor. Darlığı nedeniyle ulaşımı zorlaştıran bu yol, yapılan genişletme çalışmalarıyla daha rahat bir hale getiriliyor. Ayrıca, Alameşe Mahallesi’ne ulaşım sağlayan arterdeki deforme olan kısımlar da onarılarak yerleşim yerinin ulaşım standardı yükseltiliyor.
Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, 11 ilçenin tamamında yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının kesintisiz sürdüğü vurgulanarak, vatandaşlara daha güvenli ve konforlu bir seyahat imkânı sunmak için yatırımların artarak devam edeceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.