Kahramanmaraş Afşin’e 150 Yataklı Yeni Devlet Hastanesi Geliyor!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde 6 Şubat depremleri sonrası sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla büyük bir hastane yatırımı hayata geçiriliyor.
6 Şubat 2023 depremlerinde ciddi hasar gören sağlık altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde önemli bir adım atıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen projeyle, 150 yataklı modern bir devlet hastanesinin temeli atıldı.
Mart 2024’te inşaatına başlanan hastane, 78 dönüm arazi üzerine kuruluyor ve 44 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Projede, 220 adet sismik izolatörle depreme dayanıklılığı artırılan bina, bölgedeki sağlık hizmetlerini ileri seviyeye taşıyacak.
Hastane, 16 erişkin yoğun bakım, 10 yeni doğan yoğun bakım, 10 acil servis yatağı, 34 poliklinik ve 6 tam donanımlı ameliyathane gibi gelişmiş tıbbi birimlerle donatılacak. Ayrıca ihtiyaçlara göre kapasite artırımı da mümkün olacak şekilde planlandı.
Kahramanmaraş merkezdeki 400 yataklı hastane, Türkoğlu’ndaki 120 yataklı ve Nurhak’taki 56 yataklı hastanelerin ardından Afşin’e yapılacak bu yeni hastane, bölge halkı için hayati bir sağlık yatırımı niteliği taşıyor.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.