Kafkasya’nın Zengin Mirası Kahramanmaraş'ta Sahneye Taşındı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kafkas Kültür Derneği iş birliğiyle Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda geleneksel Kafkas dansları ve ezgileri izleyicilerle buluştu. Kafkas kültürünün yüzyıllardır yaşattığı gelenekler, müzik ve dans gösterileri ile katılımcılara şölen sundu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kafkas Kültür Derneği iş birliğiyle düzenlenen kültürel etkinlik, şehre adeta Kafkasya’nın rüzgârını getirdi. Şehrin kültürel yaşamına katkı sağlayan etkinlikte, Kafkas kültürünün en önemli unsurları arasında yer alan halk dansları ve geleneksel ezgiler sahneye taşındı.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda sahne alan ekipler, sergiledikleri performanslarla izleyicileri Kafkas kültürünü salonda yaşattı. Disiplin, uyum ve estetik hareketlerin ön plana çıktığı gösterilerde dansçılar, geleneksel kültürün izlerini sahneye taşıdı.
Özellikle hızlı ritimler eşliğinde sergilenen koreografiler, salondaki izleyicilerden uzun süre alkış aldı. Kafkas kültürünün simgelerinden olan geleneksel kıyafetler de geceye ayrı bir renk kattı. Gösteriler sırasında sahneye yansıyan görsel zenginlik, kültürel mirasın sanatsal yönünü gözler önüne serdi.
Sanat Dolu Gece Tam Not Aldı
Programda Kafkas halklarının tarih boyunca oluşturduğu kültürel birikim de tanıtıldı. Müzik ve dans aracılığıyla aktarılan gelenekler, genç kuşakların kültürel değerlerle buluşmasına katkı sağladı. Kültürel çeşitliliğin sahneye taşındığı gece, farklı yaş gruplarından vatandaşları ortak bir sanat paydasında buluşturdu.
Program boyunca sahnedeki enerji ve coşku bir an olsun düşmedi. Müzik performansları ve dans gösterileriyle zenginleşen etkinlik, izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlik sonrası salondan memnuniyetle ayrılan vatandaşlar, böyle anlamlı bir geceyi yaşattıkları için Büyükşehir Belediyesi ve Kafkas Kültür Derneğine teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.