K-Pop severlere müjde, EXPO 2023’de Güney Kore rüzgârı esecek
Kahramanmaraş HaberleriOnikişubat Belediyesi ev sahipliğindeki EXPO 2023’ün ilk uluslararası etkinliğini Güney Kore düzenliyor. Karavan Kore Kültür Günü etkinliklerini bu yıl 30 Ağustos’ta EXPO 2023 Sergi Alanı’nda kutlayacak olan Güney Kore, ünlü K-Pop grubu M Fect ve Soritare konseriyle unutulmaz bir gün yaşatacak.
Kahramanmaraş’a sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda ivme kazandırmasının yanı sıra küresel anlamda kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacak Uluslararası EXPO 2023’ün katılımcı ülkesi Güney Kore’den yetkililer geçtiğimiz hafta kente gelerek, Başkan Hanefi Mahçiçek’ten bilgi alıp, etkinlik yapacakları alanda incelemelerde bulunmuştu.
Kore Savaşı’nın ardından Türkiye ve Güney Kore arasında kurulan diplomatik ilişkilerle siyasi, ekonomik ve kültürel bağın güçlendirilmesi noktasında önemli iş birliklerinden biri olan Karavan Kore Kültür Günü’nü bu yıl depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta düzenleyerek, depremzedelere moral vermeyi amaçlayan Güney Kore, EXPO 2023 Amfi Tiyatro’sunda katılımcılara unutulmaz bir gün yaşatacak.
Güney Kore ezgilerini ve kültürünü tam anlamıyla Kahramanmaraş’a taşıyacak olan Karavan Kore Kültür Günü etkinlikleri 30 Ağustos’ta saat 19.00’da başlayacak.
Saat 14’de EXPO 2023 Arasta Çarşısı’nda EXPO Açık Sahne Sanat Akademisi’nin 1. Uluslararası Karma Resim Sergisi ile başlayacak etkinlikler, yine EXPO Açık Sahne Sanat Akademisi’nin oda müziği dinletisiyle devam edecek.
Güney Kore esintisi EXPO 2023 Sergi Alanı’na taşınacak
Akabinde saat 19’da EXPO 2023 Amfi Tiyatro’da ise günlerdir Kahramanmaraşlı gençlere eğitim veren Kim Jong Hyuk’un şefliğinde ‘Samdo Nongak Garak’ isimli Kore Geleneksel Ritim Gösterisi düzenlenecek.
Günün merakla beklenen K-Pop konseri ise Geleneksel Ritim Gösterisi’nin ardından başlayacak. Karavan Kore Kültür Günü kapsamında ünlü K-Pop grubu M Fect ve Soritare sahne alacak.
Onikişubat Belediyesi, yaptığı paylaşımla, birbirinden etkileyici ikonik dans ve vokal gösterilerin yer alacağı Karavan Kore Kültür Günü’ne Kahramanmaraşlı vatandaşları ve K-Pop hayranlarını davet etti.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.