İki Usta Yazar Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Okurlarıyla Buluşacak
Kahramanmaraş Haberleri10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda 20 Ekim Pazartesi günü; Tarihçi ve Yazar Mehmet Işık ve Türk öykü ve roman yazarı Güray Sürgü, fuarda kitapseverlerle bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, her gün binlerce kitapseveri ağırlayarak şehrin kültürel nabzını tutmaya devam ediyor. Yüzlerce yayınevi ve yazarın katılımıyla gerçekleşen fuar, söyleşi ve imza günü etkinlikleriyle de büyük ilgi görüyor. 20 Ekim Pazartesi günü, fuar alanı iki önemli ismin katılımıyla unutulmaz bir güne ev sahipliği yapacak. Tarih ve edebiyatın güçlü kalemleri, okurlarla buluşarak bilgi ve ilham dolu sohbetlere imza atacak.
Mehmet Işık ve Güray Süngü Okurlarıyla Buluşacak
Tarihe ışık tutan eserleriyle tanınan “Bir Ulu Destan Çanakkale 1915”, “Her Yönüyle Atatürk” ve “Türkiye’nin Derin Tarihi” gibi kitaplarıyla geniş bir okur kitlesine ulaşan Mehmet Işık, saat 13.00’da gerçekleştirilecek söyleşi etkinliği ile tarihsel olaylara farklı bir bakış açısı sunarak katılımcılara bilgi dolu bir deneyim yaşatacak. Günün ikinci söyleşi programında ise Türk öykü ve roman yazarı Güray Süngü sahnede olacak. 2018 yılında 14. Kristal Lale Ödülleri’nde “Yılın Edebiyatçısı” seçilen Süngü, saat 19.00’da okurlarıyla buluşarak edebiyatın insan ruhuna dokunan yönlerini paylaşacak.
Tüm Vatandaşlar Davet Edildi
Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, gün boyu sürecek kültür ve bilgi şölenine tüm vatandaşların davetli olduğu ifade edildi. Ayrıca, 26 Ekim Pazar gününe kadar açık olacak 10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın tüm etkinlik takviminin, https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2025/10/15/10-uluslararasi-kahramanmaras-kitap-fuari-etkinlik-takvimi internet adresinden takip edilebileceği belirtildi.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.