Hanifi Toptaş: 'Kahramanmaraş adeta bir açık hava müzesi görünümünde'
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Tarih, kültür ve doğal güzelliklerle dolu olan Kahramanmaraş’ımız, turizm açısından da gizli bir hazinedir. 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla 2024 turizm sezonunun medeniyetler beşiği Kahramanmaraş’ımız başta olmak üzere; ülkemize, milletimize ve turizm sektöründeki tüm işletmelere ve çalışanlara hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.
15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, turizmin şehirlerin gelişimi açısından önemine dikkat çekti. Başkan Toptaş, mesajında şu ifadeleri kullandı;
“Ülkelerin ekonomik kalkınmasında önemli bir görev üstlenen ve ‘bacasız sanayi’ olarak adlandırılan turizm sektöründe bilinç oluşturmak ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla 1976 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm Haftası olarak kutlanmaktadır. Günümüzde dünyanın önemli sektörlerinin başında gelen turizm, sosyal ve kültürel etkilerin yanı sıra sadece ilimizin değil bölgemiz ve ülke ekonomimizin daha ileri seviyelere taşınmasına, kişi başına düşen milli gelirin artmasına dolayısıyla da refah düzeyinin yükselmesine büyük katkı sağlamaktadır. O nedenledir ki, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası’nın önemi büyüktür.
“Şehrimiz adeta bir açık hava müzesi görünümündedir”
Binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapan Kahramanmaraş’ımız, tarihi ve kültürel birikimini Dulkadiroğulları Devleti’ne başkentlik yaparak taçlandırmıştır. Üzerinde barındırdığı kültürel birikimi ile Ülkemizde turizm sektörünün en önemli merkezlerden biri olan bu kadim şehir, il geneline yayılan tarihi eserlerle adeta bir açık hava müzesi görünümündedir. Şehrimiz, özellikle son yıllarda gün yüzüne çıkarılan Germanicia Antik Kenti ve Afşin’deki Eshab-ı Kehf gibi birçok değeriyle, tarih ve inanç turizminin en önemli merkezi durumundadır. Tarih ve inanç turizminin yanı sıra kültür turizmi, doğa turizmi, sağlık turizmi, spor turizmi, termal turizm, fuar ve kongre turizmi gibi pek çok alanda büyük bir potansiyeli barındırmaktadır. Onikişubat Belediyesi olarak ilimizin ve Onikişubat ilçemizin turizm sektörünü daha iyi bir seviyeye getirmek amacıyla birbirinden değerli ve anlamlı projeleri sırasıyla hayata geçireceğiz. 15-22 Nisan Turizm Haftası’nı kutlarken, 2024 turizm sezonunun medeniyetler beşiği Kahramanmaraş’ımız başta olmak üzere; ülkemize, milletimize ve turizm sektöründeki tüm işletmelere ve çalışanlara hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.