© Haber Hanesi 2014 - 2025

Habibe Öçal Amerika'da Türk vatandaşlarıyla bir araya geldi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, ABD’deki temasları çerçevesinde Türk nüfusunun yoğun olduğu New Jersey eyaletinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, ABD’de Türklerin yoğun olduğu New Jersey eyaletinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Aynı zamanda Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olan Öçal’ın ilk durağı Bloomfield şehrinde faaliyet gösteren Türk okulu Maarif School oldu. Öçal burada öğrencilerle sohbet etti. Ardından Paterson’da esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Öçal, Paterson Belediye Başkanı Andre Sayegh’le bir araya geldi. Öçal, akşam saatlerinde ise ABD’de faaliyet gösteren Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UID) Paterson kentinde organize ettiği toplantıda vatandaşlarla buluştu. Öçal burada yurt dışında “örgütlenme ve politik temsilin önemini” anlatarak “Oy kullanma hakkını elde eden Türk-Amerikan toplumunun her bireyi, güçlenmek için politikadaki temsil kabiliyetini artırmaya yönelik bir örgütlenmenin içinde olmalı” ifadelerini kullandı. Amerika’daki Türk toplumunun haklarına sahip çıkılması konusunda siyasetçilerin önemsediği ve muhatap aldığı taban hareketlerinde daha aktif ve görünür olmaları gerektiğine dikkati çeken Habibe Öçal, “ABD’deki Türklerin sadece oy veren değil, aynı zamanda talep eden konumuna geçmesi gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.Türk toplumunun birlik olması gerektiğini vurgulayan Öçal, “güçlü ve birlikte hareket eden bir Türk toplumunun Amerikan siyasetinin belirlenmesi noktasında daha etkili olacağını” ifade etti.

TÜRK ÇOCUKLARININ TÜRKİYE İLE DİL VE KÜLTÜR BAĞI

Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, yurt dışında doğup büyüyen Türk ailelerin çocuklarının “dil ve kültür bağının güçlendirilmesi konusunu çok önemsediklerini” belirterek, bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili ebeveynlerle fikir alışverişinde bulundu. Öçal, “ABD’de doğan çocuklarımızın Türk dili ve kültürüyle bağının kopmaması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu konudaki ihtiyaçlarının farkındayız ve Türkiye, burada altyapısı olan derneklere öğretmen göndermeye hazır.” fadelerini kullandı.

New Jersey’de eğitim faaliyetine devam eden Maarif Vakfına ait okulun da bu konuda çok önemli bir boşluğu doldurduğunu dile getiren Öçal, okulda karşılaştığı öğrencilerin düzgün Türkçesinden çok etkilendiğini söyledi. Habibe Öçal, ayrıca toplantıya katılanların eğitim ve kültür faaliyetlerine yönelik mekan ihtiyacı başta olmak üzere istedikleri desteğin karşılanması konusunda yardım sözü vererek, Türk toplumunun da üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. “SAĞLAM TOPLUM, SAĞLAM NESİL” VURGUSU Eğitim alanında uzmanlığı bulunan ve ABD’de 2005 ila 2007 yıllarında Türk çocuklarının Türkçe ve Türk kültürü eğitimi üzerine çalışmalar yapan Milletvekili Öçal, “sağlam bir toplum kurmak için sağlam bir nesil yetiştirmenin önemini” ve Türkiye’deki bazı kurumların yurt dışında yetişen gençlere sağladığı burs imkanlarını anlattı. Öçal, ABD’deki Türk ebeveynlere “Siz burada ne kadar sağlam durursanız biz de orada (Türkiye’de) o kadar sağlam dururuz.” diye seslendi.

Kaynak : Işınsu KAYGUSUZ / The Anatolian Post

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER