© Haber Hanesi 2014 - 2025

Gürbüz; “Sim Sırma Elbistan’ın Bir Değeri”

Elbistan Halk Eğitimi Merkezi’nde (HEM) açılan sim sırma kursunda el emeği göz nuru ile hazırlanan sim sırma ürünleri, Elbistan Belediyesi’nin öncülüğünde Mükrime Hatun Kültürevi’nde görücüye çıktı.

Sim sırma sergisinin açılışı, Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faruk Doğan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Çevik’in katılımıyla gerçekleştirildi. Sergide, kursiyerlerin ve kurs eğiticilerinin bin bir emek harcayarak yaptıkları işlemeler yer aldı. Sim sırma ile işlenmiş ayakkabı, çanta ve kaftan, serginin en dikkat çekici ürünleri oldu.

 

Sergiyi gezen ve ürünler hakkında HEM Müdürü Faruk Doğan ile kurs öğreticisi Sadiye Ünal’dan bilgiler alan Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, sim sırmanın, Elbistan’ın öz değerlerinden biri olduğuna vurgu yaptı.

 

Osmanlı padişahlarından Fatih Sultan Mehmed'in Elbistanlı eşi Sitti Mükrime Hatun'un çeyizinin Elbistan işi "sim sırma" ile hazırlandığını anımsatan Başkan Gürbüz, “Mükrime Hatun’un çeyizi 41 çeşit sim sırma ile hazırlanıyor. Şuanda da biz Sitti Mükrime Hatun Kültürevi’ndeyiz. Ve sim sırma sergisi de burada açıldı. Geçmişten geleceğe bir kültür köprüsü bu. Sim sırma, Elbistan’ın bir değeri. Bu değeri küresel anlamda da tanıtmak gibi bir misyonumuz var. Böyle bir çabamız. Tüm hemşerilerimizi, sergimizi gezmeye davet ediyoruz. Bu el işçiliğinin, zanaatın, bize ait olan bu sanatın yaygınlaştırılması noktasında da vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları gerektiğini düşünüyorum. Elbistan’a ait olan bu değer, inşallah tüm dünyaya buradan bir marka olarak ihracatı ve tanıtımı yapılır. Kültürel ve sanatsal değerlerini yaygınlaştırmakla ilgili üzerimize düşeni yapacağız. Değerli hocalarımıza, bunu üreten kursiyerlerimize ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” dedi.

 

Elbistan Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Faruk Doğan ise, “Elbistan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzdeki sim sırma kursumuzda yapılan ürünleri sergiliyoruz. Kurs öğreticimiz Sadiye Ünal’ın açmış olduğu kursta el emeği, göz nuru ürünlerimizi hazırladık. Bu motiflerin, uyduğu doğru adres olan Mükrime Hatun Kültürevi’ne getirdik. Sim sırma eserlerimizde kaftanımız var. Tel kırma ürünler, tablolar var. Özellikle yöresel motifleri işlediğimiz ürünler var. Kına tepsilerimiz var. Ayakkabı ve çanta üzerine işlenen sim sırmalar var. Dulkadiroğlu Beyliği’nin armasını da işlediğimiz bir eser var. Bu mekanda ve Elbistan’ın birçok noktasında geleneksel el sanatlarımızın olduğu sergileri yıl boyunca açacağız. Sim Sırma konusunda bizlere her anlamda destek olan Belediye Başkanımız Mehmet Gürbüz’e çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

Elbistan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Faruk Doğan, etkinlikte Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz’e, Elbistan Belediyesi’nin sim sırma ile işlenmiş logosunun yer aldığı tabloyu hediye etti.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER