© Haber Hanesi 2014 - 2025

Gıda İhtisas OSB Kahramanmaraş’a Hayırlı Olsun

Türkoğlu’nda kurulması planlanan Gıda İhtisas OSB’nin yönetim ve denetim kurulu seçildi. Kuruluş Protokolü için de mutabakata varılan konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Projemiz hayata geçtiğinde, sadece Türkoğlu’nda değil, tüm ilçelerimizde gıda üretimini artıracak, binlerce kişiyi istihdam edecek. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Türkoğlu’nda kurulması planlanan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis heyet toplantısına katıldı. Meclis Salonu’nda paydaş kurum temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantı, yapılan bilgilendirme sunumuyla başladı. Ardından toplantıda açılış konuşmalarını yapan Başkan Güngör, “Birçok tescilli lezzete sahip Kahramanmaraş’ımızda atacağımız bu adımı son derece önemsiyoruz. Büyükşehir Belediye’miz öncülüğünde, müteşebbis heyetimizin de katkılarıyla inşallah sürece hızla başlıyoruz. Türkoğlu Belediye’mizle bir an önce altyapısını gerçekleştirmiş olacağız. Projemiz hayata geçtiğinde, sadece Türkoğlu’nda değil, tüm ilçelerimizde gıda üretimini artıracak, binlerce kişiyi istihdam edecek. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

Gıda Üretiminde Kahramanmaraş Marka Olacak

Toplantıda Türkoğlu’nun Çobantepe mevkiinde kurulacağı ifade edilen Gıda İhtisas OSB, kolay ulaşım ve lojistik ile düşük maliyeti buluşturarak kesintisiz üretim sağlayacak. Sadece “Kırmızı Biber” üretimiyle Türkiye’de ikinci sıraya oturan Kahramanmaraş’ın, projenin hayata geçmesiyle birlikte ürünlerini yurtiçi ve yurtdışı piyasalara markalaştırarak arz etmesi de hedefler arasında. İmzalanan kuruluş protokolüyle önemli bir aşama kaydeden projenin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yürütülecek sürecin ardından kısa süre zarfında hayata geçirilmesi planlanıyor.

İlginizi Çekebilir

Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"

Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

TÜM HABERLER