© Haber Hanesi 2014 - 2025

Geleceğin Mucitleri Kahramanmaraş'ta Sahne Alacak

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve paydaş kurumlar iş birliğiyle 29 Nisan Salı günü Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali düzenlenecek. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, 20 farklı kategoride hazırladığı projelerle hünerlerini sergileyecek, robotik ve teknoloji alanındaki yeteneklerini ortaya koyacaklar.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, teknoloji ve bilim alanında gençleri teşvik eden önemli bir etkinliğe daha imza atıyor. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Onikişubat Belediyesi, Bilim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği, “gençtek” ve “ede-ro” iş birliğiyle düzenlenen Kahramanmaraş Robotik ve Teknoloji Festivali, 29 Nisan Salı günü teknoloji tutkunlarını bir araya getirecek. Festival, sabah saat 08.00’dan akşam 18.00’a kadar Merkez Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecek. İlkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrenciler, 20 farklı kategoride hazırladığı projelerle hünerlerini sergileyecek, robotik ve teknoloji alanındaki yeteneklerini ortaya koyacaklar.

Teknoloji Tutkunları Festivale Bekleniyor

Katılımcılar; otonom robotlardan yapay zekâ uygulamalarına, kodlama temelli projelerden akıllı şehir çözümlerine kadar geniş bir yelpazede hazırlanan çalışmaları görme şansı yakalayacak. Etkinlik boyunca, hem eğitici hem de eğlenceli atölyeler, interaktif deneyim alanları ve teknoloji stantları da ziyaretçilere açık olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, özellikle gençlerin teknolojiyle buluşmasının önemine dikkat çekilerek, robotik ve bilimsel üretime merakı olan tüm vatandaşlar festivale davet edildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER