© Haber Hanesi 2014 - 2025

Geleceğin Mirası Dijital Dünyada Şekillendi: DOGA GAME JAM 3’te Ödüller Sahiplerini Buldu!

Kahramanmaraş’ta teknoloji ve yaratıcılığın kalbi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Pusula Maraş iş birliğiyle düzenlenen “DOGA GAME JAM 3” oyun turnuvasında attı. 48 saatlik uykusuz maratonun sonunda, dijital dünyanın genç yetenekleri muhteşem bir finalle ödüllerine kavuştu.

Kahramanmaraş’ın dijital oyun ekosistemindeki yerini güçlendirmeyi amaçlayan “DOGA GAME JAM 3”, “Geleceğimiz Mirasımız” temasıyla gerçekleştirildi. Toplam 145 yarışmacının oluşturduğu 36 takımın ter döktüğü turnuvada, tam 33 ekip sınırlı sürede oyunlarını tamamlayarak jüri karşısına çıkma başarısı gösterdi. Heyecanın doruk noktasına ulaştığı Karacasu Kampüsü Merkezi Derslik Konferans Salonu’ndaki ödül töreni, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 


Törene; KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş, Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan, KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu, KİÜ Genel Sekreteri Abdullah Göktaş, KSÜ Teknokent Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Ciğerlioğlu, üniversite yönetimi ve çok sayıda yarışmacı katıldı.


"33 Oyunun Tamamı Benim Gözümde Birincidir"
Törende konuşan KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, gençlerin 48 saat gibi kısa bir sürede ortaya koyduğu emeğin hayranlık uyandırıcı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
“Şunu görüyoruz ki 36 takımdan 33’ü oyunlarını teslim ettiyse, burada çok büyük bir başarı var. 48 saat içerisinde bir oyun yazmak gerçekten çok zor bir hadise. Büyük bir emek verdiniz, ellerinize sağlık. Bugün aslında Anneler Günü; bu vesileyle kaybettiğimiz Ayla Hocamızı rahmetle anıyor, tüm annelerimizin gününü kutluyorum. Bizim için 33 oyunun tamamı birincidir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemize, DOĞAKA’ya ve projelerimize destek veren Teknokentimize şükranlarımı sunuyorum.”


"Dijital İçerik Üretimi Bir Memleket Meselesidir"
Büyükşehir Belediyesi Kültür Spor ve Turizm Dairesi Başkanı Duran Doğan ise dijitalleşmenin milli ve manevi değerlerle harmanlanmasının önemine dikkat çekti:
“Dijital içerik üretimi meselesini bir memleket meselesi olarak görüyoruz. İnsanı dijitalin hizmetkarı değil, dijitali insanlığın hizmetkarı kılmak istiyoruz. Ne kadar kendi değerlerimizi önceleyen içerikler üretebilirsek, memleketimize o kadar büyük hizmet etmiş oluruz.”


Akademik Başarı ve Sektörel Dayanışma
İletişim Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı ve Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Yusuf İslam Bolat ise turnuvanın eğitim kalitesini tescillediğini belirterek, İstanbul ve Adana’dan gelen jüri üyelerine katkılarından dolayı teşekkür etti.


Şampiyonlar ve Ödül Takdimleri
Jürinin titiz değerlendirmesi sonucunda ödül kürsüsü ve ödül takdimleri şu şekilde gerçekleşti:
•    BİRİNCİ: “Cube Cube” isimli oyunuyla Pickup Studio takımı oldu. 30.000 TL’lik birincilik ödülünü KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan takdim etti.
•    İKİNCİ: “Zelzele” isimli oyunuyla Vesaire Sunum takımı oldu. 20.000 TL’lik ödüllerini Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Duran Doğan’ın elinden aldılar.
•    ÜÇÜNCÜ: “Aydınlık İzler” isimli çalışmasıyla White Studio takımı oldu. Ekibe 10.000 TL’lik ödülünü KSÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş verdi.
Ayrıca; Y&E – Building Future, Sıfır6 – Kampüs Kahramanı ve Peag Game – Grow Up takımları, KSÜ Teknokent Kuluçka Ödülü’nü almaya hak kazandı.


Emek Verenlere Teşekkür Belgeleri
Törenin sonunda organizasyona katkı sağlayan isimlere teşekkür belgeleri sunuldu:
•    KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan; Duran Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Oğuz Ciğerlioğlu ve jüri üyelerine,
•    Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu; proje yürütücüsü akademisyenlere,
•    Genel Sekreter Abdullah Göktaş; KİÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Fatma Özdemir, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Yılmaz Başkahraman, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Hasan Tuğrul Çakar ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Doç. Dr. Mehmet Gök,
•    Doç. Dr. Mehmet Ramazanoğlu; organizasyonda görev alan öğrencilere,
•    Doç. Dr. Yusuf İslam Bolat; kurslarda başarılı olan öğrencilere belgelerini takdim etti.
Renkli görüntülere sahne olan tören, anı fotoğrafı ile son buldu. 

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER