© Haber Hanesi 2014 - 2025

FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON UZMANI DR. BARUT, SANKO’DA

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Berhoğlu Barut, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

Elazığ’da 1982 yılında doğan, ilk, orta ve lise öğrenimini aynı şehirde tamamlayan Dr. Barut, 2000-2006 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimi aldı.

 

Göğüs Hastalıkları ve Biyokimya alanlarında çalıştıktan sonra, 2010-2015 yılları arasında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında uzmanlık eğitimini tamamladı.

 

2015-2019 yılları arasında Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde, 2019 yılından bu yana ise özel sağlık kuruluşlarında Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olarak görev yapan Dr. Barut, evli ve iki çocuk annesi.

 

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hastalarını kabulüne başlayan Dr. Barut, bel ve boyun ağrıları, (kireçlenme, fıtık, kanal darlığı), omuz, kalça, diz ağrıları, sinir sıkışmaları, fibromiyalji, miyafasyal (kulunç) ağrılar, kırık ve protez eklem rehabilitasyonu, el cerrahisi sonrası rehabilitasyon, nörolojik rehabilitasyon (inme, omurilik, yaralanması, serebral palsi, parkinson hastalığı, multiple skleroz), fasiyal paralizi (yüz felci) rehabilitasyonu, postür (duruş) bozuklukları, skolyoz ve osteoporoz tedavileri alanlarında çalışmalar yapmaktadır.


SANKO Üniversitesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü’nde, kuru iğne, nöral terapi, tetkik nokta enjeksiyonları ve eklem içi enjeksiyonlarla, ağrıya yönelik tedaviler gerçekleştirilmektedir.

 

Ayrıca; EMG, Biofeedback ile idrar ve gaita kaçırma sorunu yaşayan hastaların tedavisi yanında operasyon önerilmeyen bel ve boyun fıtıklarında yüksek yoğunluklu lazer tedavisi uygulanmaktadır.

 

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER