© Haber Hanesi 2014 - 2025

EXPO 2023 Alanında, Fidanlar Minik Eller ile Toprakla Buluştu

Onikişubat Belediyesi Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 81 il genelinde yürüttüğü “Geleceğe Nefes” projesiyle, 11 milyon fidan dikimine katılarak, EXPO 2023 alanında Kahramanmaraş Down Sendromu Derneği çocukları, Ahmet Beyazıt ana sınıfı öğrencileri, Ertuğrul Gazi Görme Engelli öğrencileri ve Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi üniversite hazırlık öğrencileriyle fidanları toprakla buluşturdular.

81 il genelinde yürütülen, 11 Kasım saat 11:11’de 11 milyon fidan dikimi kampanyasına, EXPO 2023 alanından birçok farklı grup öğrencileriyle katılan Onikişubat Belediyesi, fidan dikimlerini öğrencilerle şenlik havasında gerçekleştirdiler.

Ahmet Beyazıt ana sınıfı öğrencileri hazırladıkları isimlik kolyelerini diktikleri fidanlara taktılar. Minik öğrencilerin ağaçları sahiplenmesi ve mutlukları yüzlerinden okunuyordu.

Valiliğin Çınarlı ve Kartal mahallelerindeki fidan dikim alanlarında, Onikişubat Belediyesi olarak toprakla buluşturulan fidanlardan sonra EXPO 2023 Rekreasyon alanına gelen Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş Down Sendrom Derneği çocukları ve öğrencilerle bir araya gelerek fidan dikti.

Başkan Mahçiçek, “ böyle güzel bir etkinlikte böyle güzel çocukların bir araya gelmesiyle oluşan bu atmosferde fidanlarımız geleceğe nefes olacaktır. Aynı zamanda öğrencilerimiz, yavrularımız kendi elleriyle diktikleri için bu ağaçları koruyup sahipleneceklerdir. EXPO 2023 projemizle şehrimiz bir marka şehir ve dünya kenti haline gelecek ve alanımızı senenin 365 günü vatandaşımıza hizmet edecek şekilde tasarlanmaktadır. Ve bu güzel yavrularımızın minik ve temiz elleriyle diktiği fidanlar yarın ağaç olacak, şehrimizi güzelleştirecek. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

EXPO 2023 Rekreasyon alanında Onikişubat Belediyesi hazırlıklarına devam ediyor. “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” ana temasıyla yapılacak EXPO 2023 Onikişubat’ta, 26 bin ağaç, 80 bin de çalı formunda bitki toplamda 106 bin ağaç-ağaçcık dikilmesi planlanıyor. Alanda bugüne kadar 3 bin ağaç, bin adet çalı formunda bitki dikildi. Bugün de 11 milyon fidan kampanyasıyla 150 ağaç daha çocukların elleriyle dikilerek, Onikişubat’ı ve Kahramanmaraş’ı bir dünya kenti haline dönüştürecek Onikişubat Belediyesi’nin EXPO 2023 vizyon projesi Rekreasyon alanında çalışmalar hızla devam ediyor.

Başkan Mahçiçek, “EXPO 2023, doğaya saygılı, yeşil ve sağlıklı alanların artırılmasına yönelik, insanların değişen ve hızla dijitalleşen yaşamdan uzaklaştırmak için, aynı zamanda  Kahramanmaraş güzelliklerini, tarihini, kültürel değerlerini ve ticari potansiyelini Türkiye’ye ve dünyaya etkin bir şekilde tanıtma imkânı sağlayacak, birçok yerli ve yabancı misafirlerin gelmesi beklenen, şehrimizi bir marka şehir haline dönüştürecek bir dünya projesi” diye ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER