Elbistan’ın Ekonomisi Güçleniyor: Yeni Sanayi Alanı Resmi Olarak İlan Edildi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, bölgenin ekonomik büyümesini destekleyecek önemli bir gelişme yaşandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan karar ile Elbistan, yeni bir sanayi alanına kavuştu. 7 Mart 2025 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan 9561 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Elbistan'da belirlenen bir bölge, sanayi yatırımlarına açıldı.
Bu karar, 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nun geçici 17. maddesi çerçevesinde alındı ve Elbistan’ın ticari gücünü arttırmayı hedefliyor. Belirlenen sanayi alanı, hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için cazip fırsatlar sunmayı amaçlıyor. Bu adım, bölgedeki ekonomik potansiyelin harekete geçirilmesi, altyapı yatırımlarının hızlanması ve istihdamın arttırılması için önemli bir fırsat yaratacak.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.