ELBİSTAN’DA BİR İLK
GÜNDEMİlçenin güzel, hoş ve daha estetik görünmesine dönük çalışmalar yapmak üzere Başkan Mehmet Gürbüz’ün teklifiyle Mimari Estetik Komisyonu kuruldu. Gürbüz, “Şehrimiz tarihi dokusu ile özel bir yer, tarihi binalarımızı koruyacağız. Yeni yapılarımızda ise şehrimize yakışan estetiği sağlayacağız.”
Mimari Estetik Kurulu'nun, mücavir alan sınırları içerisindeki alanlarda kaliteli bir mimari ve fiziksel çevrenin elde edilmesinin sağlanması amacıyla nitelikli mimarinin uygulanmasını ve estetik çözümlere ulaşılmasını sağlamaya çalışacağı belirtildi.
Geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yapan Kuruldan sonra açılmalarda bulunan Başkan Gürbüz “ Mimari Estetik Kurulu, kentin görüntüsünü bozan yapıların denetimi, yeniden dizaynı, boyanması ve şekillendirilmesi gibi daha birçok konuda yetkili olacak. Tarihi binalarımızın uygun şekilde restore edilmesinden, sokak siluetlerinin korunmasına kadar detaylı çalışmalar yapacağız. Şehrimize daha nitelikli Rekreasyon alanları kazandıracağız. Bugün şehrimizde sokak levhalarımızın bile ne kadar düzensiz olduğunu görüyoruz. Bunların hepsi komisyonumuz tarafından düzenlenecek.” Dedi
GÜRBÜZ: “RUHSAT ALIRKEN, AĞAÇ DİKECEKLER”
Yeni yapı yapacak firma ve şahısların ruhsat alma aşamasında fidan dikmesi konusunda da bir uygulama başlatacaklarını belirten Başkan Gürbüz “ Peygamberimiz Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz Hadisi Şerifi ile bize çok net bir mesaj vermiş. Ruhsat alacak olan vatandaşlarımıza böyle bir uygulama düşündük. Yeşilimiz ile Rekreasyon alanlarımız ile daha nefes alan bir şehir olacağız. Şehrimiz çok özel bir şehir. Ülkemizde yetişen bazı endemik bitki türlerinin yetiştiği yerlerimiz var. Orman Genel Müdürlüğümüz ile görüşmelerimiz sürüyor. Elbistan bir kent ormanı bir tabiat parkı yapacağız.” İfadelerini kullandı.
Mimari Estetik Kurulu belediyeden seçilen iki üyenin yanı sıra Mimarlar Odasındada seçilen toplam 9 kişi ile görev yapacak.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.