© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elbistan'da 60 Yıllık Kanal Temizleniyor

Elbistan Belediyesi yaklaşık 60 yıl önce hidroelektrik santrali için yapılan ve son yıllarda yaşanan yoğun kirlilik nedeniyle, ilçe merkezinden geçen su kanalında temizlik çalışmalarına başladı.

1959 yılında Elbistan Belediyesi ve Hükümet Konağı’na elektrik sağlamak için Ceyhan Nehri’nden Köprübaşına kadar yapılan su kanalında, Elbistan Belediyesi hummalı bir temizlik çalışması başlattı.

 

Özellikle son yıllarda bilinçsiz bir şekilde çöplerinde atılması ile tamamen tıkanan su kanalının temizliği ile yaşanan kötü kokulardan da kurtulmuş olunacak.

 

Çalışmalar hakkında Elbistan Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “1959 yılında Elbistan Belediyesi ve Hükümet Konağı’na elektrik sağlamak amacı ile Ceyhan Nehri’nden Köprübaşına kadar açılan kanalda hummalı bir temizlik çalışması başlattık. Özellikle son yıllarda yaşanan bilinçsiz kullanım nedeni ile kirlilik hat safhalara ulaşmıştı. Ayrıca bu kirlilik şehrin içinde de kötü bir kokuya sebep olurken, diğer yandan da tehlike arz etmekte idi. Temizlik ekiplerimiz bu kanalda kısa bir süre zarfından çalışmayı tamamlayarak eski doğal görünümüne kavuşacaktır. Özellikle olası bir boğulma olayının önüne geçmek için her türlü tedbirlerimizi almış bulunmaktayız. Halkımızın da temizlik sonrası bu kanala çöp atmamalarını ve gerekli hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER