© Haber Hanesi 2014 - 2025

Elbistan Şehir Merkezindeki Galericiler Taşınacak

Elbistan Belediyesi, şehir merkezideki oto galerici esnafının, zahir pazarcı civarındaki oto galericiler sitesine taşınması için çalışma başlattı.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, artık şehir merkezinde yaya kaldırımlarında araç satışı yapılması ve park edilmesinin doğurduğu kötü görüntünün önüne geçmek istediklerini söyledi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçede faaliyet gösteren galerici esnafları ile bir araya geldi. Mehmet Akif Ersoy Sosyal Tesisleri’ndeki toplantıda konuşan Başkan Gürbüz, ilçe merkezindeki oto alım-satım işlemlerinin şehir dışında yapılmasından yana olduklarına dikkati çekti.

Elbistan’ın bir değişim ve dönüşüm süreci içine girmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Gürbüz, başlattıkları sıfır kaldırım işgali projesinin ikinci ayağının da oto galericilerin şehir dışına taşınmasını amaçladığını belirtti.

Başkan Gürbüz, “Elbistan Belediyesi olarak modern bir şehir hedefimiz doğrultusunda kaldırım işgaline son vermek ve yaya ile araç trafiğini düzenlemek için bir dizi çalışma sürdürüyoruz. Bunu yaparken de ortak akıl ve uzlaşma ile hareket etmeye özen gösteriyoruz. 5.ayını tamamladığımız görev süremizde, şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlardaki değişim ve dönüşümü için çaba gösteriyoruz. Bu noktada attığımız adımların başında sıfır kaldırım projesi geliyor. Proje çerçevesinde öncelikli olarak esnaflarımızın dükkanlarının dışına ürün ya da malzemelerini bırakmamaları ve kaldırımları, ait olduğu yayalara bırakmasını istedik. Projemiz, büyük oranda destek gördü. Esnaflarımızın büyük bölümü bunu anlayışla karşıladı. Kent içi kaldırım işgali karmaşasına son vermek, caddelerimizi ve sokaklarımızı hiçbirimizin tasvip etmeyeceği görüntülerden kurtarmak için yeni bir aşamaya daha geçmek istiyoruz. Oto galericilerle ilgili çalışmayı bu bağlamda değerlendiriyoruz. Biz bu tür işlerin bir arada topluca ve şehrin dışında yapılmasından yanayız. Zaten bu işin yapılması için bir merkez inşa edilmiş ve faaliyet gösteren esnaflarımız var. Şehir merkezindeki oto galerici esnafımızın da faaliyetlerine, burada ya da şehir dışında devam etmesini istiyoruz” dedi.

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, “Bu amaçla da galerici esnafımızla bir araya geldik. Onların önerilerini ve görüşlerini dinledik. Oldukça verimli bir görüşme oldu. İnşallah, bu dönüşümü tamamladığımızda kaldırımlarda ve otopark için ayrılan şeritlerde satılmayı bekleyen araçları görmeyeceğiz. Elbistan’ımızda bu görüntüler tarihe karışmış olacak” şeklinde konuştu.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER