Edebiyatın Başkenti Kahramanmaraş'ta “Cemil Meriç” Konuşulacak
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 20 Aralık Cumartesi günü NFK Kültür Merkezi Araştırma Kütüphanesi’nde birbirinden değerli kalemlerin katılımıyla gerçekleştirilecek “Türkiye’yi Düşünen Adam: Cemil Meriç” konulu söyleşiyi edebiyatseverlerle buluşturacak.
UNESCO’nun Türkiye’deki ilk ve tek Edebiyat Şehri unvanına sahip Kahramanmaraş’ta, kültür ve sanat faaliyetleri artarak devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, edebiyatın düşünce dünyasına yön veren isimlerini merkeze alan etkinliklerle şehrin kültürel hafızasını canlı tutmayı sürdürüyor. Bu kapsamda 20 Aralık Cumartesi günü, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Araştırma Kütüphanesi’nde edebiyatseverlere hitap eden özel bir söyleşi programı düzenlenecek.
Saat 19.00’da başlayacak programda, Türk düşünce ve edebiyat dünyasının müstesna isimlerinden Cemil Meriç çok yönlü olarak ele alınacak. Programın moderatörlüğünü eğitimci yazar Mustafa Köneçoğlu üstlenirken, söyleşinin konukları ise yazar Yusuf Genç ve Mustafa Armağan olacak. Alanlarında önemli çalışmalara imza atan konuklar, Cemil Meriç’in yazın hayatını, düşünce dünyasını, Türk edebiyatına kazandırdıklarını ve kendisinden sonra gelen kuşaklar üzerindeki etkisini farklı perspektiflerden değerlendirecek.
Söyleşide; Cemil Meriç’in doğu-batı düşüncesine bakışı, entelektüel mücadelesi, eserlerinin günümüz edebiyat ve düşünce dünyasındaki karşılığı ile fikirlerinin hâlâ neden canlılığını koruduğu gibi başlıklar masaya yatırılacak. Katılımcılar, usta kalemlerin yorumlarıyla Cemil Meriç’i daha yakından tanıma ve düşünce atlasında derin bir yolculuğa çıkma imkânı bulacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, edebiyat ve düşünce dünyasına ilgi duyan tüm vatandaşlar bu özel programa davet edildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.