Düzce ve Kocasinan Belediyesi; ‘Türkoğlu’nun Yaralarını sarmaya geldik’
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Pazarcık merkezli asrın felaketi olarak bilinen deprem afetinden en çok zarar gören ilçelerden birisi de Türkoğlu ilçesi oldu.
5 binden fazla binanın yıkıldığı ve büyük hasar aldığı Türkoğlu ilçesinde 670 kişi depremden hayatını kaybetti.
10 ilde büyük yıkıntılara sebep olan deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine kardeş şehir uygulaması başlatıldı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin başkanlığında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen koordinasyon toplantısının ardından Türkoğlu ilçesinin kardeş şehir belediyesi olan Düzce Belediyesi ve Kayseri Kocasinan Belediyesi, tam kadro Türkoğlu ilçesine gelerek yaraların sarılması noktasında Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş’un ve ilçe halkının yanında oldular.
İlk olarak Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü ve ekibi daire müdürleriyle birlikte tam kadro Türkoğlu ilçesine çıkarma yaptı.
Geçmiş olsun ve başsağlığı temennisinde bulunan Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü; Düzce Belediyemiz ve Düzceli kardeşlerimiz sizin yanınızda olmaya, dayanışmanın tüm gereklerini noksansız yerine getirmeye devam edecek. Birlikte başaracağız. Türkoğlulara selamlar, sevgiler. Açıklamasında bulundu.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise Kocasinan Belediyesi Meclis Üyeleri ve daire müdürleri ile Türkoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ’u ve ilçeyi ziyaret ettiler.
Başsağlığı ve geçmiş olsun temennisinde bulunan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar; ‘Bugün yardımlaşmak için buradayız, el ele vermek için buradayız, yaraları sarmak için buradayız’ ifadelerini kullandı.
Bu zor günlerinde desteklerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanımız Osman OKUMUŞ ise; ‘Dertlerimizle dertlenmeleri yaralarımızı bir nebzede olsun azaltmak için yaklaşık bir haftadır Türkoğlu ilçemizde gece gündüz çalışan başkanımıza ve ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra süresiz belediyemizin ve ilçemizin kalkınması için Düzce ve Kocasinan Belediyemizle kardeş şehiriz. Her türlü maddi, manevi, fiziki ve teknik destekleri konusunda başkanım yardımcı olacak. İlk aşamayı değerli Karaman Valimiz Tuncay Akkoyun ile birlikte atlattık. Kendisine de ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah ilçemize 4 büyük konteyner kent kurulumu yapılacak. Alt yapıları bi kaç güne bitiyor. Ardından ise inşallah 1 sene içerisinde de kalıcı konutlarımıza vatandaşlarımızı yerleştireceğiz.
İlk günden bu yana Türkiye’nin hatta bir çok ülkeden dahi 500 tırın üzerinde yardımlar yağdı. Allah herkesten razı olsun. Bunu sürekli hale getirmek için çalışmalarımızı yaptık. Hemşerilerimiz hiç endişelenmesin. Türkoğlu’muzu o eski canlı haline getirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tekrar Düzce ve Kocasinan Belediye Başkanlarımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. İfadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.