© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dulkadiroğlu’nda Sağanak Alarmı: Mahalleleri Sel Vurdu, Ekipler Harekete Geçti

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde etkili olan yoğun sağanak yağış, kısa sürede şiddetini artırarak bazı mahallelerde sel ve su taşkınlarına neden oldu. Özellikle Bulanık, Kozludere, Küçüknacar, Elmalar Mahalleleri ile Bertiz bölgesinde yaşanan taşkınlar, günlük yaşamı olumsuz etkilerken bazı mahalle yollarında ulaşım aksaklıkları meydana geldi.

Meteorolojik tahminlerin de üzerine çıkan yağış miktarının, bölgede afet boyutuna ulaşabilecek bir tablo oluşturduğu belirtilirken, yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dulkadiroğlu Belediyesi ekipleri, ilgili kurumlarla koordineli şekilde sahada çalışmalarını sürdürüyor. Kapanan yolların yeniden ulaşıma açılması, su tahliyesinin sağlanması ve vatandaş güvenliğinin temini için ekiplerin yoğun mesai harcadığı bildirildi.

Yetkililer, vatandaşlardan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını, dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmalarını, yapılan uyarılara hassasiyetle riayet etmelerini istedi. Ayrıca her türlü talep ve ihbar için belediyenin iletişim kanallarının aktif olduğu ifade edildi.

Dulkadiroğlu Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, yaşanan doğal afet nedeniyle mağduriyet yaşayan tüm vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri iletilirken, ekiplerin sahadaki çalışmalarının kesintisiz şekilde devam ettiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca birlik ve dayanışma mesajı verilerek, sürecin hep birlikte aşılacağı ifade edildi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER