Dulkadiroğlunda Geri Dönüşen Sanat Eserleri
GÜNDEMDulkadiroğlu Belediyesi’nin başlattığı güzel sanatlar kursuna katılan öğrenciler, çöpten topladıkları geri dönüşüm malzemeleriyle adeta sanat eserleri ortaya çıkardı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın “Anahtarını gençlere verdik” dediği Dulkadiroğlu Gençlik Merkezi, anlamlı bir sergiye ev sahipliği yaptı. Gençlik Merkezinde çeşitli sanat kurslarına katılan öğrencilerin büyük emekler harcayarak ortaya çıkardığı geri dönüşüm sergisine ilgi yoğun oldu.
Açılışı Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ve KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Taner Okumuş ve Ak Parti Dulkadiroğlu Gençlik Kolları Başkanı Ali Hınaz gerçekleştirdi.
Açılış sonrasında değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, geri dönüşüm ve çevre konusuna verdikleri önemi anlattı. Bu sergiyle gençlerin çevre ve geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesini istediklerini aktaran Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Burada sanat eseri kıymetinde görmüş olduğunuz her şey atık malzemelerden meydana getirildi. Burada amacımız gençlerimizin ve sonraki nesillerin çevre ve geri dönüşüm bilinci kazanmasıdır. Evlerimizde atık olarak gördüğümüz malzemelerin birer sanat eserine dönüşeceğinin ispatıdır. Ben bu güzel eserlere emek harcayan öğrenci kardeşlerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyorum. İnşallah bu bilinçle ilçemizden başlayarak ülkemizde ve tüm dünyada çevre hassasiyeti daha fazla artar diyorum.”
EMEĞİ GEÇENLERİN ELİNE SAĞLIK
Sergi ile ilgili bir konuşma yapan Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, şunları aktardı: “Bizlerin alıp kullandığı ve işlevini kaybedince atmayı düşündüğü malzemelerden adeta sanat eseri ortaya çıkarmışlar. Maalesef son yıllarda tüketim toplumu haline geldik. Daha çok tüketerek daha çok mutlu olacağımızı düşünüyoruz. Bunun yerine elimizdekileri nasıl daha iyi kullanabiliriz konusunda bu sergi bir örnek olmuştur. Atık olarak gördüğümüz malzemelerin farklı amaçlar için kullanılabileceğini gösteren öğrencilerimize ve öğretmenlerine çok teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum.”
Bu anlamlı sergiye TEKNOFES’te Kahramanmaraş’ı başarısıyla temsil eden Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Elektromobil Takımı ve ürettikleri elektrikli araçta katıldı.
İlginizi Çekebilir
Ünal Ateş’ten Sert Halk TV Tepkisi: "İktidar Tükenmiştir, Saldırganlığı Bundandır!"
Yeni Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Halk TV’ye kayyım atanmasını sert sözlerle eleştirerek kararın doğrudan halkın haber alma hürriyetini hedef aldığını söyledi.
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.