Dulkadiroğlu’nda Fiyat Etiketi Denetimi Sıkılaştırıldı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, vatandaşların ekonomik çıkarlarını korumak ve piyasalarda fiyat istikrarını sağlamak amacıyla denetim faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ticaret İl Müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak Necip Fazıl Şehir Hastanesi bölgesi ve Erkenez Mahallesi genelinde kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi.
Denetimlerde iş yerlerinde bulunan ürünlerin fiyat etiketleri, kasa–raf uyumları ve tüketici bilgilendirme kuralları titizlikle incelendi. Yapılan kontrollerde fiyat etiketi bulunmayan ürünler tespit edilerek, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından ilgili işletmeler hakkında tespit tutanakları düzenlendi. Dulkadiroğlu Belediyesi yetkilileri, bu tür denetimlerin amacının cezai işlem uygulamaktan ziyade tüketici haklarını korumak, piyasa düzenini sağlamak ve adil ticaret ortamını güçlendirmek olduğunu vurguladı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, denetimlerle ilgili yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Hemşehrilerimizin ekonomik güvenliği ve esnafımızın adil rekabet koşullarında faaliyet göstermesi bizim için önceliklidir. Piyasa dengesini korumak ve haksız fiyat uygulamalarının önüne geçmek adına denetimlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Hem vatandaşımızın hem de dürüst esnafımızın hakkını korumak Dulkadiroğlu Belediyesi’nin temel sorumluluğudur.”
Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçe genelinde düzenli olarak sürdürülen denetim çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.