Dulkadiroğlu’nda Danışma Meclisi Toplantısı: İlçenin Kalkınması İçin Öneriler Tartışıldı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinin gelişmesi, kalkınması ve metropol kimliğine yakışır bir konuma gelmesi adına kurulan Dulkadiroğlu Belediyesi Danışma Meclisi, üçüncü toplantısını gerçekleştirdi. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, geçtiğimiz ay komisyona havale edilen konular gündeme alındı.
Toplantıda, ilçenin kalkınmasına katkı sağlayacak imar, şehir planlaması, ekonomi, sosyal, kültürel, tarım ve spor konularıyla ilgili komisyon üyelerinin tavsiyeleri görüşüldü. Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yıldız, bu konuların gerekli altyapı çalışmalarıyla hayata geçirilmesi adına çalışma yapılacağını vurguladı.
Başkan Yıldız, danışma meclisinin bu konuları gündemde tutarak büyük bir başarıya imza atacağını belirterek şunları ifade etti: “Danışma meclisimizin amacı, bu şehre ve ilçemize değer katacak konuları gündeme taşımaktır. Bugün üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu toplantıda çok verimli konular gündeme alındı. İlçemizin gelişimine katkı sağlayacak birçok konu üzerinde durduk. Dulkadiroğlu Belediyesi olarak bu önerileri dikkate alıyoruz. Bugün burada olan proje ekibimiz de tavsiyeleriniz doğrultusunda çalışmalar yapacak. Elmalar Mahallesi'ne modern bir hayvan satış alanının oluşturulması ve tarımsal üretimi destekleyecek kooperatif kurulması tavsiyeleriyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerimize değerler eğitimi konusunda Gençlik Merkezlerimizin çalışmaları devam etmektedir. Turizm konusunda tavsiye edilen konularla ilgili çalışmalar yapacağımızı özellikle belirtmek istiyorum. Danışma meclisi bizim için çok önemlidir. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması adına ortaya koyduğunuz emek ve çaba için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Birlikte ilçemizi daha güzel yarınlara taşıyacağız.”
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.