© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dulkadiroğlu Vatandaşın İşini Kolaylaştırıyor

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşımını sağlama adına yeni çalışmalara imza attıklarını söyledi. Başkan Okay, vatandaşların belediyeye gelmeden web sitesi üzerinden İmar Durum sorgulaması yapabileceğini duyurdu.

Vatandaşların kamu hizmetlerine daha kolay ulaşımı noktasında Kamu Külliyesi projesini hayata geçiren Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, bu projesiyle Türkiye’ye örnek olmuştu. Vatandaşların kamu hizmetlerine kolay ulaşımı noktasında Dulkadiroğlu Belediyesi olarak ayrı çalışmalar da yapan Başkan Okay, İmar Durumu sorgulama sistemini web sayfasına taşıyarak yeni bir uygulamaya daha imza attı.
Bu uygulama üzerinden vatandaşlar belediye hizmet binasına gelmeden mülkiyetlerinin imar durumunu kolaylıkla sorgulayabilecek.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları aktardı: “Vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine ulaşımını kolaylaştırma adına birçok çalışma ortaya koyduk. Bunların içerisinde en önemlisi Kamu Külliyesi projesidir. Kamu Külliyesi projesi ile vatandaşlarımız tek bir noktadan kamu hizmetlerini rahatlıkla alabilmekteler. Bunun dışında Dulkadiroğlu Belediyesi olarak vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırma adına birçok hususta online işlemler yapıyoruz. Örneğin emlak borcu sorgulama ve ödemeleri, şikayet, dilek ve temenni gibi birçok konuda Web sitemiz üzerinden işlem yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın yoğunluk oluşturduğu bir diğer konu olan imar durumu sorgulama ile ilgili de bir sistem geliştirdik. Vatandaşlarımız belediye hizmet binasına gelmeden imar durumlarıyla ilgili bilgilere bu sorgulama sistemi üzerinden birçok bilgiye ulaşabilmektedir. Örneğin kat yoğunluğu, kat durumu, çekme mesafesi, ada parsel olmadan adresten sorgulama gibi buradan ulaşa bilmekteler. www.dulkadiroglu.bel.tr adresinden vatandaşlarımız bu imkana ulaşa bilecekler. Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştırma adına bu gibi çalışmaları önemsiyoruz.”

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER