© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dulkadİroğlu Tarİhİ Ve Kültürünü Kayserİ Ve Kirşehİr’De Anlatacaklar

Dulkadiroğlu Belediyesi, Kayseri ve Kırşehir illerinde gerçekleştirilecek olan Kahramanmaraş günlerinde ilçenin tanıtımının yapılması adına çalışma başlattı. Her iki ilde de gerçekleştirilecek organizasyonlarda stantlar açacak olan Dulkadiroğlu Belediyesi, ilçenin tarihini ve kültürünü bu stantlarda ziyaretçilere anlatacak.

İlçenin turizmde kalkınması adına yoğun çaba harcayan Dulkadiroğlu Belediyesi, tarihi ve kültürel değerleri ön plana çıkararak turizmden hak ettiği payı almayı planlıyor. Bu kapsamda çeşitli çalışmalar yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, çeşitli illerde düzenlenen organizasyonlara katılarak ilçenin tanıtımını yaptı.
Bu kapsamda Kayseri ve Kırşehir illerindeki organizasyonlarda da yer almayı planlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, şehrin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor.
Özellikle Dulkadiroğlu İlçesinin tarihi ve kültürel değerlerine vurgu yapan stantlar oluşturan Dulkadiroğlu Belediyesi, Kayseri Kahramanmaraşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kültür Sanat Festivali’nde Kayserilerle buluşmayı planlıyor.
Düzenlenecek programlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, yapılması planlanan tanıtım organizasyonlarının önemine değindi. İlçenin tarihini ve kültürünü her platformda anlatmayı planladıklarını ifade eden Başkan Okay, şunları söyledi: “Kahramanmaraş turizm konusunda büyük bir potansiyele sahiptir. Özellikle Dulkadiroğlu ilçemiz tarihi ve kültürel değerleriyle ön plana çıkan bir ilçedir. Bizler bu hususun bilincinde olarak şehrimizin ve ilçemizin tanıtımını yapma adına çeşitli faaliyetlere katılıyoruz. Farklı illerde gerçekleştirilen organizasyonlarda stantlar açarak burada tanıtımlar yapıyoruz. Bu kapsamda Kayseri ve Kırşehir’de gerçekleştirilecek organizasyonlarda da ekiplerimiz yer alıyor. İlçemizin ve şehrimizin tarihini ve kültürünü katılımcılara anlatacaklar.”
 

İlginizi Çekebilir

Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı

Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TÜM HABERLER