© Haber Hanesi 2014 - 2025

Dulkadiroğlu Konağında Halı Dokuma, Aba Ve Keçe Kursu

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi’nin restore ederek hizmete sunduğu Dulkadiroğlu Konağı, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını koruma adına çeşitli kurs ve organizasyonlar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda halı dokuma, aba ve keçe kurslarına ev sahipliği yapan Dulkadiroğlu Konağı, ev hanımlarına meslek edindirerek istihdam kapısı da oldu.

Kahramanmaraş’ın tarihine ve kültürel zenginliklerine ışık tutan Dulkadiroğlu Belediyesi, şehrin en büyük konaklarından olan Dulkadiroğlu Konağı’nı restore ederek hizmete sunmuştu. Turistlik ziyaretlerin dışında konak içerisinde çeşitli kültürel kurs ve organizasyonlara imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, özelikle halı dokuma, aba, keçe ve tekstil kursları düzenleyerek konağı zenginleştirdi.
Konak ile ilgili konuşan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, restore ettikleri her konağa bir muhteva verdiklerinin altını çizdi. Dulkadiroğlu Konağını kültürel kurslarla donattıklarını ifade eden Başkan Okay, konuyla ilgili yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz günden bu yana şehrimizin tarihini ve kültürünü gün yüzüne çıkarma adına birçok çalışma yaptık. Bu çalışmalarımızın temelini de tarihi konak restorasyonları oluşturmaktadır. Restorasyonunu tamamladığımız konaklarımızın kültürel hizmetlerde kullanılması adına da çalışmalar yaptık. Dulkadiroğlu Konağımız bizim en büyük ve geniş konaklarımızdan biridir. Burada çeşitli kurslar düzenleyerek konağımızı yaşatıyoruz. Halı Dokuma, Aba ve Keçe kursları şuanda konağımızda devam etmektedir. Ayrıca tekstil kursları ve tel kursları düzenlenmektedir. Kahramanmaraş’ın kültürel zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak, bu zenginlikleri geleceğe taşıma adına bu gibi çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”   

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER