Dulkadiroğlu Belediyesi Ağustos Meclis Toplantısında İmar ve Bütçe Konuları Görüşüldü
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi Ağustos ayı belediye meclis toplantısı, Belediye Başkanı Mehmet Akpınar başkanlığında gerçekleştirildi.
Meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını dileyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, ilçenin gelişmesi ve kalkınması adına gece gündüz çalıştıklarını vurguladı. Başkan Akpınar, mecliste yaptığı değerlendirme konuşmasında, “Belediyemiz, ilçemizin her noktasına hizmet ulaştırmak için gece gündüz çalışıyor. 105 mahallemizin her birinin sorunlarını çözmek için gerekli adımları atıyoruz. Bu süreçte meclis üyelerimizin ve tüm belediye çalışanlarımızın katkıları çok büyük. Hepinize teşekkür ediyorum."
Meclis toplantısında şu gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı:
1- Açılış, yoklama, bir önceki meclis karar özeti.
2-İmar planı teklifi ve değişikliklerine ait ücret tarifesinde değişiklik yapılması teklifinin görüşülmesi.
3- Ödenek aktarılması teklifinin görüşülmesi.
4- Karataş Mahallesi sınır değişikliği teklifinin görüşülmesi.
5- Şeyhadil Mahallesi 435-4524-4536 adada U şartının kaldırılmasına ilişkin imar plan değişikliği teklifinin görüşülmesi.
6- Ferhuş Mahallesi 1593 ada 1 parsel ile kamuya terkli alanlara ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliği teklifinin görüşülmesi.
7-Belediye ait 2870 ada 1 parselde kayıtlı taşınmazın kiraya verilmesi konusunun görüşülmesi.
8-2024 yılı bütçe tarifesinde güncelleme yapılması ile ilgili Plan Bütçe Komisyon raporunun görüşülmesi.
9- İlçemiz sınırlarında ikamet eden 8, 12, ve mezun öğrencilerimize yönelik hazırlık kursları düzenleme konusunun görüşülmesi.
Görüşülen ve karara bağlanan gündem maddelerinin tamamına www.dulkadirogulu.bel.tr resmi web sitesinden ulaşılabilir.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.