Divanlı Geçici Çarşısı’nda İş Yerleri Esnafa Teslim Edildi
Kahramanmaraş HaberleriDivanlı Mahallesi’nde oluşturulan geçici iş yerlerinin tahsisi için düzenlenen kura törenine katılan Başkan Güngör, “Şehir merkezimizde 2 bin 436 geçici iş yeri planlandı, bunun 2 bin 222’si bitirildi ve hizmete sunuldu. Burada hedefimizi tamamlama oranımız yüzde 91. Bugün de Divanlı Mahallemizde oluşturduğumuz geçici çarşımızda 16 esnafımıza kura ile iş yerlerini teslim ediyoruz. Hayırlı olsun” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve kardeş belediyelerin de destekleriyle şehre yeni geçici esnaf çarşıları kazandırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda, Dulkadiroğlu ilçesi Divanlı Mahallesi’nde oluşturulan 16 geçici iş yerinin esnaflara tahsisi için kura çekilişi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün katılımıyla Divanlı Mahalle Muhtarlığı’nda gerçekleştirilen kura çekimiyle geçici esnaf çarşısında hak sahibi olacak esnaflar belirlendi. Geçici iş yerlerinin ticari faaliyetlerini sürdürmeleri noktasında çok önemli olduğunu belirten esnaflar ve Divanlı Mahalle Muhtarı Atilla Erimhan, desteklerinden dolayı Başkan Hayrettin Güngör’e teşekkür etti.
HEDEFİMİZİ TAMAMLAMA ORANIMIZ YÜZDE 91
Geçici esnaf çarşılarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Güngör, “Deprem sonrası hayatın normale dönmesi için yoğun gayret gösteriyoruz. Bir yandan geçici barınma merkezlerinin kurulumu sürerken bir yandan da kalıcı konut ve iş yerlerinin inşası devam ediyor. Süreçler sağlıklı bir şekilde ilerliyor. Esnafımızı rahatlatmak için ilimiz genelinde planlanan 4 bin 55 geçici iş yerinin 3 bin 591 adedi tamamlandı ve teslim edildi. Şehir merkezimizde 2 bin 436 geçici iş yeri planlandı, bunun 2 bin 222’si bitirildi ve hizmete sunuldu. Burada hedefimizi tamamlama oranımız yüzde 91. AFAD ve kardeş belediyelerimizin de destekleriyle bu süreci yürütüyoruz. Geçici iş yerlerinde esnaflarımızın faaliyetlerini sürdürmesi bizlere mutluluk veriyor. İhtiyaç halinde yeni alanlar oluşturmaya devam edeceğiz. Bugün de Divanlı Mahallemizde oluşturduğumuz geçici çarşımızda 16 esnafımıza kura ile iş yerlerini teslim ediyoruz. Esnafımıza hayırlı olsun” dedi.
MİKROBÖLGELEMEDE SONA GELİNDİ
Şehrin imarı noktasında yürütülen çalışmalara ilişkin de bilgiler aktaran Güngör, “Şehrimizin imar ve planlaması noktasında ciddi bir aşama kat edildi. Mikrobölgeleme çalışmalarında sona gelindi. Akabinde de imar revizyonunu gerçekleştireceğiz. İnşallah bu aşamalar kısa süre içerisinde tamamlanacak. Zeminin durumuna göre yapılaşmaya karar verilecek. Şehrimiz genelinde kentsel dönüşüm gerektiren alanlarda da çalışmalar devam edecek” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.