Destek Sayesinde Çiftçinin Yüzü Güldü
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda çiftçilere ve üreticilere dağıtılan 2,5 Milyon adet biber fidesi meyvelerini vermeye başladı. Çiftçilere yüzde 80 hibe ile dağıtılan fideler, tohum ekimine oranla hem daha az maliyetli hem de daha erken hasat imkânı sunuyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarımı destekleyici nitelikte atılan adımlar meyvelerini vermeye başladı. Bu kapsamda, Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde çiftçilere dağıttığı toplamda 2,5 milyon adet biber fidesi toprakla buluşturulmuştu. Verilen destekle biber fidesi eken çiftçiler hasat dönemini heyecanla bekliyor. Boy veren biberlerden elde edilecek toplamda yaklaşık bin 500 ton ürünün Temmuz ayının ortasından itibaren hasadı hedefleniyor. Çiftçilere dağıtımın fide şeklinde yapılması, tohuma oranla iki kat daha verimli ve yaklaşık iki hafta erken hasat edilebiliyor.
Çok Büyük Katkısı Oldu
Fide dağıtımından yararlanan üreticilerden Ali Yavuz, “Kendime ait olan tarlamda Kahramanmaraş Kırmızı Biber üretiyorum. Tarlamıza ekimini yaptığımız biber fidelerini Büyükşehir Belediyemiz bizlere yüzde 80 hibe ile verdi. Üreticilerin yanında olduğu için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum. Dağıtılan fidelerin bizlere çok büyük katkıları oldu. Bu fideler hem daha erken hasat edilebiliyor hem de maliyeti daha düşük. Belediyemiz bizlere biber fidesi desteğinde bulunuyor bizlerde üretimi azalan Kahramanmaraş Kırmızı Biberinin üretimini devam ettirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.