© Haber Hanesi 2014 - 2025

Deprem Şehidinden 467 Gün Sonra Haber Geldi: İzmir'de Denildi, Kahramanmaraş'tan Çıktı!

6 Şubat depremlerinde yıkılan Ebrar Sitesi enkazından yaralı olarak çıkarılıp İzmir'e götürüldüğü iddia edilen Fikriye Aybüke Körük'ten 467 gün sonra haber geldi. DNA eşleşmesi sonucu, Körük'ün cenazesi Kahramanmaraş'ta bulundu. Körük'ün annesi, bu durumun bir karışıklık sonucu olabileceğini belirterek yeniden DNA testi yapılması için savcılığa başvurdu.

467 gün süren bir bekleyişin ardından Kahramanmaraş'ta yaşanan dramatik bir olay sona erdi. 6 Şubat depremlerinde Ebrar Sitesi'nde yıkılan B Blok'taki dairede mahsur kalan Fikriye Aybüke Körük'ün trajik hikayesi, sonunda çözüldü. Körük'ün yaralı olarak İzmir'e götürüldüğü iddia edilmişti, ancak DNA testleri sonucunda cenazesinin Kahramanmaraş'ta olduğu ortaya çıktı. Bu gelişmenin ardından Körük'ün annesi Fadime Gökçe, yaşanan karışıklık nedeniyle savcılığa başvurarak yeniden DNA testi yapılmasını talep etti.

Fikriye Aybüke Körük, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi'nde eşi Barış Körük ile birlikte yaşarken deprem enkazı altında kaldı. Körük'ün annesi Fadime Gökçe, Adana'dan gelerek kızının kurtarılması için uzun süre arama-kurtarma çalışmalarını takip etti. Ancak çalışmalar sırasında damadının cenazesi çıkarılırken kızına ait bir iz bulunamadı.

Fadime Gökçe, enkazda kızına ulaşılamaması üzerine İzmir'e giderek kayıp başvurusunda bulundu. Ancak Fadime Gökçe'ye, başvuru için doğru zamanın beklendiği söylendiği için başvuruyu 5-10 gün sonra yapması gerektiği ifade edildi. Bu süreçte, Fikriye Aybüke Körük'ün depremin ardından İzmir'deki bir hastaneye sevk edildiği ve burada ayakta tedavi gördükten sonra hastaneden ayrıldığı belirlendi.

467 gün sonra Fadime Gökçe'ye verilen bilgiye göre, verdiği DNA örneği Kahramanmaraş'ta toprağa verilen genç kadınla eşleşti. Bu durum üzerine Fadime Gökçe, kızının cenazesini Kahramanmaraş'tan alarak Adana'ya götürdü ve annesinin yanına defnetti.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER