Deprem Felaketinin Yaşandığı Afşin’de Konteyner Kent Kurulumuna Başlandı
Kahramanmaraş HaberleriAfet sonrası Afşin’de yaralar tüm hızıyla sarılmaya devam ediyor. Afşin Belediyesi, depremden etkilenen vatandaşlar için Avrupa Türk Toplumu ve Çekmeköy Belediyesi’nin destekleriyle altyapı çalışmalarını tamamladığı konteyner kentin kurulumuna başladı.
İlk etapta İlçe Sağlık Müdürlüğü yanında kurulumu devam eden 200 konteynerin tamamlanması ile depremden etkilenen vatandaşların bu alanlara yerleştirilmesi planlanıyor. Aynı zamanda yeni konteyner kentlerin kurulumu için sevkiyatlar da tüm hızıyla sürüyor.
Yeni Konteyner Kentleri İçin Çalışmalar Tamamlanıyor
İlçe Sağlık Müdürlüğü alanının devamında Çekmeköy Belediyesi tarafından kurulacak olan 100 konteynerlik kentin ve AFAD ekiplerince hazırlanan 1500 konteynerlik kentin de altyapı çalışmaları devam ediyor. Konteyner kentlerdeki altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu alanlara AFAD’ın belirlediği öncelik sırası ile depremzedeler yerleştirilerek bölgedeki barınma ihtiyacı kısa sürede giderilmiş olacak.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.