© Haber Hanesi 2014 - 2025

Cumhuriyet’in 102. Yılı Kahramanmaraş’ta Gururla Kutlanıyor

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Görgel, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Cumhuriyet’in ilanının 102. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kutlama etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başladı. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde gerçekleştirilen törende; şehir protokolü, kamu kurum ve kuruluş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ahmet Gülmüş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Programda katılımcılar, Cumhuriyet’in ilanının 102. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, minnet ve saygıyla andı.

“Cumhuriyet, Bu Milletin En Büyük Kazanımlarındandır”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “Cumhuriyetimizin ilanının 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyet, sadece bir yönetim biçimi değil; özgürlüğün, adaletin, eşitliğin ve millet iradesinin en güçlü teminatıdır. Bizler, bu emaneti gelecek nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye olarak bırakmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizle birlikte bu anlamlı günde yürüyüşümüzü gerçekleştirecek, Cumhuriyet coşkusunu meydanlarda hep birlikte paylaşacağız. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.Bayram Coşkusu Cumhuriyet Yürüyüşü ile Devam Edecek

Kutlama etkinlikleri kapsamında bugün saat 18.30’da gerçekleştirilecek Cumhuriyet Yürüyüşü, coşkuyu zirveye taşıyacak. Şehir protokolü ve binlerce vatandaşın ellerinde Türk Bayraklarıyla Onikişubat Parkı’ndan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ne kadar yürüyeceği etkinlikte, marşlar hep bir ağızdan söylenecek.

29 Ekim’de Coşku Zirveye Çıkacak

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 29 Ekim Çarşamba günü saat 11.00’da Kahramanmaraş Adliyesi önünde düzenlenecek resmi tören ve geçit programı ile devam edecek. Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet’in 102. yılı, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku ve gururla kutlanacak.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER