Çocuklarınızı grip salgınından koruyun!
GÜNDEMKahramanmaraş Özel Sular Vatan hastanesi çocuk sağlığı hastalıkları uzmanı Doktor Tuğba Zekiye Alper, çocuk sağlığı hakkında açıklamalarda bulundu.
Uzman Doktor Alper, “Günümüzde ciddi gribal enfeksiyon salgını var. İnfluenza salgını var, çocuklarımızın boğazına baktığımızda semptomlarını değerlendirdiğimizde gribal enfeksiyon geçirdiğini anlayabiliyoruz. Bu dönemde bizim özellikle 1- giyinme 2- yediğimiz içtiğimiz yiyecekler 3- bulunduğumuz ortam çok önemli. Kılık kıyafet konusunda kesinlikle doğal şeyler giymek lazım. Yapay sentetik şeylerden çocuklarımızı uzak tutmak lazım.”dedi.
“Ara öğünleri iyi değerlendirmek lazım”
Çocuklar için ara öğünlerin çok önemli olduğuna dikkat çeken Doktor Tuğba Zekiye Alper şunları söyledi: “Çocukları yemek konusunda da üç ana öğünü atlamamak lazım. Öğünleri mutlaka güzel değerlendirmek lazım. Mesela mandalina portakal gibi c vitamini içeren havuç gibi a vitamini içeren meyveler mutlaka sebze tüketmeliyiz. Ara öğünlerimizde kuru yemiş tüketmeliyiz, fındık, fıstık, badem, ceviz ara öğünlerimizde mutlaka bulunması gereken öğünlerdir. Özellikle Göksun ilçemizde çok ciddi alerjik bronşit vakaları var. Kahramanmaraş’ın da havası da alerjiye yatkınlık yaratıyor. Okul çağı çocuklarında da şu çok önemli; koşuyorlar terliyorlar, ailelere diyorum ki: mutlaka yedek çamaşır bırakın. Çocukların yanına sınıf anneleri o çamaşırları mutlaka değiştirsin, yedek kıyafetlerini değiştirsin. Okulda hasta olan çocuğunu aileler göndermemesi gerekiyor. Bazen bakıyorum çocuk su çiçeği geçiriyor, top havuzunun içerisinde oynuyor, çocuk gribal enfeksiyon geçiriyor. Kalabalığın ortasında en orta yerde duruyor. Yani öncelikle bizim kendi çocuğumuz hastalandığında bile toplum adına ya maske takmak ya çocuğu kalabalık ortamlara salmamak gibi bir takım önlemler almak lazım ya da kendi çocuğumuz hasta olmasa bile kalabalık ortamlara mümkün mertebe az sokmak lazım.”
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.