Büyükşehir Anlamlı Bir Projeyi Daha Hayata Geçiriyor
GÜNDEMBüyükşehir Belediyesi, Hollanda Büyükelçiliği tarafından finanse edilen proje kapsamında çocuk edebiyatı yazarı Gerard Van Gemert tarafından kaleme alınan Ademloos (Nefes Almadan) adlı edebi eseri sahneye uyarlayarak ilçelerde ve komşu illerde ortaokul öğrencileri ile buluşturacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla iş birliğiyle şehirde çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Hollanda Büyükelçiliği’nin Uluslararası Kültürel Hareketlilik Fonu çerçevesinde finanse ettiği proje kapsamında, çocuk edebiyatı yazarı Gerard Van Gemert tarafından kaleme alınan Ademloos (Nefes Almadan) adlı edebi eser sahneye uyarlanarak ilçelerde ve komşu illerde öğrenciler ile buluşturulacak. Çocukları ırkçılık ve kültürel farklılıklara karşı bilinçlendiren, dayanışma ve paylaşmayı anlatan eserin tiyatro sahnesine aktarılması ile çocukların toplumla empati kurma konusunda bilinçlendirilmesi, yerel halk ile mülteciler arasındaki iletişimin güçlendirilmesi hedefleniyor.
İlk Etkinlik 31 Mayıs Salı Günü
Hollanda Büyükelçiliği tarafından finanse edilen proje kapsamında gerçekleştirilecek tiyatro gösterisi ilk olarak 31 Mayıs Salı günü saat 14.00’te Elbistan Özel Final Okulları Konferans Salonu’nda öğrencilerle buluşacak. Hollandalı Yazar Gerard Van Gemert’in kitabında uyarlanan tiyatro gösterisi 1 Haziran Çarşamba günü ise saat 11.00’de Türkoğlu Misak – ı Milli Konferans Salonu’nda tiyatroseverler için perdelerini açacak. Tiyatro gösterisi 2 Haziran Perşembe günü de saat 14.00’te Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Turgut Çullu, Nesimi Albez ve Halil Kılıç tarafından sahneye uyarlanan, genel sanat yönetmenliğini Turgut Çullu’nun üstlendiği tiyatro gösterisi en çok mülteci göçü alan komşu illerden olan Gaziantep ve Şanlıurfa’da da Haziran ayı içerisinde ücretsiz olarak öğrencilerle buluşturulacak.
Barışa Katkı Sağlamayı Hedefliyoruz
Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan mülteci kardeşlerimizi şehrimizde misafir ediyoruz. Bu dramatik göçten en çok etkilenen grup ise çocuklar oldu. Çocukların toplumla empati kurma konusunda bilinçlenmesi için edebiyatın ve tiyatronun gücünden yararlanarak, şehrimizde ve en çok mülteci göçü alan komşu illerimizden olan Gaziantep ve Şanlıurfa’da toplumsal kaynaşmaya, dayanışmaya ve barışa katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu kapsamda da ilçelerimizde ve komşu illerimizde ortaokul öğrencilerimize yönelik tiyatro etkinliği gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verildi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.