Büyükşehir AKOM’da Kışa Hazırlık Toplantısı
Kahramanmaraş HaberleriBüyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nde kışa hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. Paydaş kurum temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda, kış aylarında meydana gelebilecek olumsuzluklar ve önlemler noktasında değerlendirmelerde bulunuldu.
Şehir genelinde altyapıdan temizliğe, üstyapıdan ulaşıma tüm alanlarda faaliyetlerini aralıksız sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, hava olayları nedeniyle kış aylarında şehirde meydana gelebilecek aksamalara mahal vermemek için de hazırlıklarını hızlandırdı. Bu kapsamda Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) öncülüğünde kışa hazırlık toplantısı gerçekleştirildi. İtfaiye Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; Büyükşehir Belediyesi, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, ilçe belediyeleri, AFAD ve diğer paydaş kurum temsilcileri yer aldı. Toplantıda; kış aylarında yaşanabilecek muhtemel sorunların önceden tespit edilerek önlem alınması, gerekli iş bölümünün yapılması, aşırı yağışlar neticesinde oluşabilecek olumsuzluklara hızlı ve etkin müdahalenin sağlanması, meydana gelebilecek hasarın en aza indirilmesi, kar küreme ve solüsyon uygulamalarında araç ve ekiplerin konuşlanacağı noktalar gibi pek çok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Kışa hazırlık toplantısında yapılan sunumda İtfaiye Daire Başkanlığı olarak; 410 personel, 80 araç, 42 dalgıç pompa ve 42 jeneratörle her türlü olumsuz duruma karşı hazırlıkların tamamlandığı belirtildi.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.