Büyükşehir, Afşin’e Yeni Köprü Kazandırıyor
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin’de Hüyüklü – Nadır – Soğucak grup yolu üzerinde bulunan ekonomik ömrünü doldurmuş köprü yerine yaklaşık 5 Milyon TL’lik yatırımla modern ve standardı yüksek yeni köprü inşa ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehirde ulaşım ağını güçlendirmek için projeler üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Afşin ilçesinde Hüyüklü –Nadır – Soğucak grup yolu üzerinde bulunan, deforme olduğu için ulaşımda aksamalara neden olan köprü yıkılarak yerine daha modern ve standardı yüksek köprü inşa ediliyor. Toplamda 56 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip 6 ayaklı köprüde, betonarme ve demir bağlama uygulamaları devam ediyor. Yaklaşık 5 Milyon TL’lik yatırımla bölgeye kazandırılacak yeni köprünün kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete alınması hedefleniyor.
Ulaşımda Aksamalara Neden Oluyordu
İnşası devam eden yeni köprünün bölge mahalleleri için önemine değinen Soğucak Mahalle Muhtarı Ercan Bozkuş, “Göksun Çayı üzerinde bulunan ve bölgedeki birçok mahallenin ulaşımda yoğun olarak kullandığı köprümüz darlığı sebebiyle ulaşımda aksamalara neden oluyordu. Ayrıca deforme olduğu için artık kullanılamaz hale gelmişti. Durumu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e arz ettik. Sağ olsun başkanımız da buraya yeni bir köprü yapılması talimatını verdi. Bölgedeki köprümüz yıkılarak yerine daha modern ve kullanışlı bir köprü inşa ediliyor. Hayrettin Güngör Başkanımıza mahallem ve şahsım adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.