Büyük Önder ATATÜRK’Ü Anıyoruz
GÜNDEMSANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, “Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak demek, Türkiye Cumhuriyeti’ni anlamak demektir” dedi.
Asyalı, İstiklal Savaşı’nın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 83’üncü yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Türk milletini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için her alanda emsali görülmemiş bir mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk’ün, aynı zamanda millet olma şuurunu da güçlendirerek, “en büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğunu anımsatan Asyalı, şöyle devam etti:
“Türk milletini hak ettiği onurlu ve bağımsız yaşama seviyesine çıkarma konusunda, üstün bir çaba ve mücadele azmi gösteren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, büyük bir vefa ve gönül borcumuz olduğu şüphesizdir. Büyük Atatürk ilkeleriyle, fikirleriyle, hedefleriyle ve milletine emsalsiz sevdasıyla hayranlıkla anılacak, her zaman öncü, önder ve örnek vasfını muhafaza edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ü anlamak demek, Türkiye Cumhuriyeti’ni anlamak demektir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin iftiharı olmakla birlikte, ortak değeri, ortak iradesi, ortak seslenişidir. Bir matem döneminden ziyade bir muhakeme günü olan 10 Kasım günleri, Aziz Atatürk’ün her yönüyle bilinmesi ve özümsenmesi açısından önemli bir zamana işaret etmektedir. Hiçbir zaman ümitsizliğe düşmeyen, en zor anlarda olamaz denilenleri olur hale getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz.”
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.