Bayrak Olayı’nın 105. Yıl Dönümünde Kahramanmaraş’ta Milli Mücadele Ruhu Canlandı
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ın Milli Mücadele sürecindeki en önemli simgelerden biri olan Bayrak Olayı’nın 105. yıl dönümü, coşku ve duyguyla kutlandı. Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla KAFUM Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliklere, yoğun bir katılım sağlandı. Mehter marşlarından halk oyunlarına kadar pek çok gösteri, milli birlik ve beraberlik ruhunu yeniden canlandırdı.
Etkinliklerin en dikkat çeken bölümlerinden biri, Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından sergilenen performanstı. Mehter marşları, alanda duygusal anlar yaşattı ve katılımcıları milli mücadele dönemine götürdü. Marşların ardından Mehter Takımı, milli mücadele ruhunu yansıtan özel sahne performanslarıyla izleyicilerden büyük alkış aldı.
Halk Oyunları ile Kültürel Zenginlik
Gösterilerin bir diğer önemli kısmı, bölgenin kültürel zenginliğini yansıtan halk oyunları oldu. Ekipler, geleneksel kıyafetleri ve ritmik danslarıyla izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Etkinliğe katılan vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarını coşkuyla sallayarak bu anlamlı gösterilere eşlik etti.
Milli Ruh Bir Kez Daha Ortaya Kondu
Bayrak Olayı’nın 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen bu etkinlikler, Kahramanmaraş’ın tarihine ve milli mücadeleye olan bağlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Program, sadece geçmişe duyulan bir saygı ifadesi değil, aynı zamanda milli birlik ve beraberlik duygusunun ne kadar güçlü olduğunu da vurguladı.
Etkinliklere katılan vatandaşlar, böylesine anlamlı bir günü coşkuyla kutlamalarını sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, Kahramanmaraş’ın milli mücadele ruhunun her zaman yaşayacağını ifade etti.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.