© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Yılmaz: “İstiklal Marşı, Milletimizin Azmini Simgeler!”

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yılmaz, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi olduğunu vurguladı.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ‘nün 104. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Mehmet Akif Ersoy’un 1921’de yazdığı eserin 12 Mart 1921'de TBMM’de İstiklal Marşı olarak kabul edildiğini anımsattı.

Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözünün Türkiye Cumhuriyeti’nin kolay kurulmadığını işaret ettiğini belirten Yılmaz, şunları kaydetti: “İstiklal Marşı, sadece bir şiir değil, aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin, azmin ve kararlılığın sembolüdür. Bu eşsiz eser Türk milletinin zorluklar karşısında asla yılmayacağını, bir arada ve güçlü olarak her türlü engeli aşabileceğini simgelemektedir. “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bu marş bizim inkılabımızı anlatır, inkılabımızın ruhunu anlatır. Bunu ne unutmak ne de unutturmak lazımdır. İstiklal Marşı’nda, istiklal davamızı anlatması bakımından büyük bir manası olan mısralar vardır. Benim en beğendiğim yeri de burasıdır: ‘Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır Hakk’a tapan milletimin istiklâl!’ Benim, bu milletten asla unutmamasını istediğim mısralar, işte bunlardır. Hürriyet ve istiklal aşkı bu milletin ruhudur” sözleri İstiklâl Marşı’mızın milletimiz için ne anlam ifade ettiğini en güzel anlatan sözlerdir. Bizler de İstiklal Marşı’mızın ve bu uğurda can veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm aziz şehitlerimizin bu emanetini yarınlara en güzel şekilde taşıyacak, attığımız her adımda bunun bilincinde olacağız.  Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’mızın kabulünün 104. yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum.”

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER