© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Toptaş’tan Anlamlı Mesaj: “Bir Can Kurtarmak Tüm İnsanlığı Kurtarmaktır”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, “Sağlığımız için gece-gündüz çalışan, canımızı ve sevdiklerimizi emanet ettiğimiz, tüm zorluklara rağmen görevlerini fedakârca yerine getiren sağlık çalışanlarımızın Tıp Bayramı’nı kutluyorum” dedi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Toptaş, ‘Kim bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur’ ayetine vurgu yaparak başladığı mesajında sağlık çalışanlarının kutsal bir görevi yerine getirdiklerine vurgu yaptı.

Başkan Toptaş, mesajında şu ifadeleri kullandı;

“Sağlık çalışanlarımız kutsal bir görevi yerine getiriyor”

“Ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilen 14 Mart tarihini  ‘Tıp Bayramı’ olarak kutlamaktayız. ‘Kim bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur’ diyen bir inancın sahipleri olarak, kutsal bir görevi yerine getiren sağlık çalışanlarımız, en çaresiz hissettiğimiz anlarda ve yardıma muhtaç olduğumuz zamanlarda imdadımıza yetişiyor, hem kendi canımızı hem de sevdiklerimizi onlara emanet ediyoruz. Sağlık çalışanlarımız, insan ve toplum sağlığını korumak için şartlar ne olursa olsun gece gündüz demeden kendi hayatlarından ödün vererek büyük bir fedakârlıkla çalışmaktadırlar.

“Onikişubat Belediyesi olarak sağlık çalışanlarımızın her zaman yanındayız”

Dünyadaki en büyük mutluluğu sağlık olarak gören bir ecdadın evlatlarıyız. Bu anlayışla, Onikişubat Belediyesi olarak hem minnet duygumuzun bir ifadesi olması anlamında hem de hayatlarını kolaylaştırma ve fayda sağlama noktasında sağlık çalışanlarımıza karşı sorumluluk hissediyor, üzerimize düşen çalışmaları en iyi şekilde hayata geçiriyoruz. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti de kınıyoruz. Bu düşüncelerle yüce mesleklerini icra ederken şehit düşen sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, sağlıklı bir gelecek için çalışan ahirete irtihal etmiş sağlık çalışanlarını şükranla yâd ediyor, her birine Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimize ve insanlığa hizmetleri için tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyor, huzurlu, güvenli ve sağlıklı günler diliyor, Tıp Bayramı’nı kutluyorum.”

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER