© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Toptaş: 'Gaziliğin Makamı, Şehitlikten Sonra En Yücedir'

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda gazilerin Türk milleti için onur ve gurur kaynağı olduğunu belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, “Mazisi şan ve şerefle dolu bu gazi milletin bir ferdi olarak, dün olduğu gibi bugün de aynı inanç ve kararlılıkla vatanımıza sahip çıkacak, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza edeceğiz. Bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımıza şükranlarımı sunuyor, Gaziler Günü’nü kutluyorum” dedi.


Kahramanmaraş Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Türk tarihinde ayrı bir yeri olan Sakarya Zaferi’nin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Müşir ve Gazi” unvanının verildiğini anımsatan Başkan Toptaş, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen bir milletin evladı olarak Gaziler Günü’nde gazilerin ve şehit ailelerinin gururlarına ortak olduğunu, kederlerini yürekten paylaştığını ifade etti.

“Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz düsturuyla gaza ettik”
Gaziliğin, Türk milleti için şehitlikten sonraki en önemli makam olduğunu kaydeden Toptaş, mukaddes vatan toprağı için şehadete koşan, bu uğurda bedenini siper ederek gazi olan kahramanları minnetle andıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi; “Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği bulunan bir millet olarak, şanlı zaferlerle tarihin akışını değiştirirken, “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” düsturuyla büyük mücadeleler veren gazilerimiz, bayrağını, vatanını ve istikbalini canı pahasına korumuş; bizlere kahramanlıklarla dolu bir geçmiş emanet etmiştir. Balkan Savaşı’ndan Çanakkale’ye, Mısır ve Suriye’den Galiçya’ya, Kafkas Cephesi’nden İstiklal Harbi’ne kadar coğrafyamızın dört bir köşesinde mücadele eden kahramanlarımızın aziz hatıralarıyla büyümüş bir nesle sahibiz. Vatan savunmasında verdiği mücadeleyle neredeyse tüm insanları gazi sayılan Kahramanmaraşlı ecdadın torunları olmamız hasebiyle de bu anlamlı gün bizler açısından büyük önem taşımaktadır. Şerefli tarihimizden, şehit ve gazilerinin aziz hatırasından aldığımız güçle istikbale yürüyen asil milletimizi hiçbir güç durduramayacaktır. Bu gazi milletin bir ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Bugün bize düşen, aynı inanç ve kararlılıkla vatanımıza sahip çıkarken, şehit ve gazilerimizin emanetini muhafaza etmek, ay yıldızlı bayrağımızı bu topraklar üzerinde ilelebet özgürce dalgalandırmak ve aziz milletimizle dayanışma içinde, bu emaneti çok daha yükseklere taşımaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e İstiklal Mücadelesindeki önderliğinden dolayı ‘Müşir ve Gazi’ unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü en içten duygularımla kutluyor; bu toprakları bizlere vatan kılan, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER