© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek, Sütçü İmam’ı Andı

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Sütçü İmam’ın Milli Mücadelede 31 Ekim 1919 tarihinde, ilk kurşunun atıldığı günün sene-i devriyesinde mesaj yayımladı.

Başkan Mahçiçek, “Sütçü İmam’ı ve daha nice destansı öyküler yazmış kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu topraklar kahramanların, destansı hayatların yurdudur” dedi ve şöyle devam etti.

“Fransız ve Ermeni işgalindeki şehrimizde, devlet kurmak için hazırlıklar yapan düşman askerleri, günden güne zulümlerini artırmış, kadınlarımızın örtüsüne kadar el uzatmışlardı. Bunu hiçbir Türk sineye çekemezdi ve sütçülük yaparak hayatını kazanan, kendi halinde yaşayan İmam Efendi’de bu durumu kabullenemedi. İlk kurşunla kadınların örtüsüne uzanan eli sonsuza dek durdurdu. Burada atılan ilk kurşun şehrimizde milli mücadelenin fitilini ateşleyerek düşman askerinin şehri terk etmelerine ve şehrimizin İstiklâl Madalyası almasına kadar uzandı. O gün orada şehit olan Çakmakçı Sait’i ve nice kahraman şehitlerimizi de anmak lazım.

O günden bugüne kahraman Türk askeri de aynı şuur ve bilinçle vatanımızı, milletimizi korumaktadır. Bugün Pençe Kaplan operasyonunda ve ülkemizin dört bir tarafında onurla, gururla ve fedakârca görev yapan tüm askerlerimize milletimizin yanında olduğunu ve dualarımızın onlarla olduğunu belirtmek istiyorum.

Vatanı uğruna şehit olmuş tüm kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi, Sütçü İmam’ı rahmetle ve şükranla anıyorum.”

 

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER