© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek; Kültür ve sanatta öncü olacağız

Onikişubat Belediyesi’nin oluşturduğu Türk Müziği Topluluğu, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türk Sanat Müziği Konseri ile müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konserde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Kahramanmaraş’ımız ve Onikişubat’ımız bir kültür kenti, doğrusu sanat kenti olması için de önünde hiçbir engel yok. Bu anlamda da Onikişubat Belediyesi olarak kültür ve sanatta öncü olacağız, bu kabil musiki ağırlıklı çalışmaları devam edecek” dedi.

Kültür ve sanat etkinliklerine verdiği önemi hayata geçirdiği projelerle gösteren Onikişubat Belediyesi, düzenlediği birbirinden güzel programlarla vatandaşların beğenisini kazanıyor. Bu kapsamda 12 Şubat’ta Kahramanlık Türküleri adını verdiği konserle dikkatleri çeken Onikişubat Belediyesi, Tıp Bayramı’nda da sağlık çalışanları için Umut Akyürek ve Zekai Bilgen Musiki ve Kültür Derneği Sanat Müziği Konseri düzenlemişti. Konser serisini ‘Bahara Merhaba Konseri’ ile devam ettiren Onikişubat Belediyesi, oluşturduğu Türk Müziği Topluluğu’nca organize edilen Türk Sanat Müziği Konseri ile müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Müzikseverlerin yoğun ilgisiyle Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen konsere Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Belediye Başkanvekili Süleyman Şenel, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ünsal, AK Parti Kahramanmaraş Kadın Kolları Başkanı Gül Çitil Okur, AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sinan Ak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konser, Onikişubat Belediyesi’nin rüya projesi EXPO 2023’ün tanıtım filminin izlenmesiyle başladı. Ardından, Onikişubat Belediyesi Türk Müziği Topluluğu, Türk Sanat Müziği’nin en nadide eserlerini seslendirdi. Koro ve solo birbirinden güzel şarkılar izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

 

‘Onikişubat Belediyesi’nin musiki ağırlıklı çalışmaları devam edecek’

Konserde açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, pandemi sebebiyle insanların bunaldığını belirterek, kültürel ve sanatsal etkinliklerle olumsuz havayı dağıtacaklarını söyledi. Kültür ve sanat etkinliklerinin kendileri için önemli olduğunu aktaran Başkan Mahçiçek, “Koronavirüs pandemisi sebebiyle küresel çapta sıkıntılı zamanlar geçirdik. Halen bitmemiş olsa da bu zorlu günlerin sonuna yaklaştık. Bu dönemde insanlarımızın sağlığını koruma adına kültürel ve sanatsal birçok etkinlikten ödün verilmiş olsa da, bizler için nefes almak kadar elzem bir ihtiyaç olduğunun farkındayız. Bu nedenle kültür ve sanat faaliyetlerini hiçbir zaman ikinci planda düşünmedik. Daha önce de 12 Şubat Kurtuluş Bayramımız sebebiyle Kahramanlık türkülerinden oluşan bir konser düzenlemiştik. Onikişubat Belediyesi’nin bu kabil musiki ağırlıklı çalışmaları devam edecek. Gerçekten Sanat Müziği ve Halk Müziğimiz maalesef unutulma noktasına getirilmiş vaziyette ama biz müziğin bütün branşlarını severiz. Kulağa hoş gelen her şey bizim için musikidir ama Sanat ve Halk Müziği bizim için biraz daha önceliklidir. Bu anlamda da Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği’ni Kahramanmaraşlı kardeşlerimize dinletmek, onların ilgisini biraz daha bu noktalara çekmek için gayret edeceğiz. Bu akşam da Kahramanmaraşlı arkadaşlarımızdan müteşekkil sanat ekibimizi, koromuzu dinleme imkanı bulduk. Tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, seslerine ve nefeslerine sağlık. İnşallah, Kahramanmaraşlı hemşerilerimizle sonraki programlarda buluşmayı temenni ediyor, selam ve saygılarımızı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek, konser sonunda ayakta alkışlanan Türk Sanat Müziği Topluluğu üyelerine çeşitli hediyeler takdim ederek, müzikseverlere keyif dolu anlar yaşattıkları için teşekkür etti.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER