© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Mahçiçek, “Büyük Padişah Abdülhamid Han’ı Rahmetle Anıyorum”

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 10 Şubat 1918’de vefat eden, Osmanlı İmparatorluğu’nu dahiyane bir siyaset, adalet ve büyük bir kudretle yöneten 2. Abdülhamid Han’ın, vefat yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 Mesajında Başkan Mahçiçek, “Abdülhamid Han çok ileri görüşlü bir siyasetçi, devlet adamı, dış ilişkiler uzmanı ve hayırsever bir padişahtı” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

“2.Abdülhamid Han, Osmanlı İmparatorluğu'nun 34. padişahı ve 113. İslam halifesidir. Osmanlı İmparatorluğu’nun en karışık ve borçlu olduğu dönemde tahta çıkmış, becerikli denge siyasetiyle dış güçlere karşı savaş için hazırlık yapan devletleri durdurmuştur. Kısa zamanda İmparatorluğun gerileyişini durdurmuş, yatırımlarına durmaksızın devam etmiş büyük bir deha idi.

33 yıllık padişahlığı döneminde, Osmanlı topraklarında büyük bir imar faaliyeti ile eğitim öğretim seferberliği başlatmış; cami, mescit, mektep, medrese, hastane, çeşme, köprü gibi birçok icraatın çoğunu kendi şahsi parasından yaptırmıştır. Sayılamayacak kadar yatırım ve eser yaptıran, ülkenin dört bir yanını demiryolları ile döşeyen Abdülhamit Han, aynı zamanda kurduğu hafiyelik teşkilatı Teşkilat-ı Mahsusa ile, bugünkü Milli İstihbarat Teşkilatımızın temelini oluşturmuştur.

Abdülhamid Han, Yahudilerin Filistin’de devlet kurma isteğine karşılık Osmanlı Devleti’nin borçlarının silineceğinin teklifinde bulunan Yahudilere “Ben bir karış dahi toprak satamam, zira o bana değil, halkıma aittir. Onlar (halkım) bu İmparatorluğu kurup kanlarıyla mahsuldar kıldılar. Onu, bizden koparılmadan önce üzerini kanımızla bir kere daha kaplamayı biliriz.” cevabıyla tarihe önemli ve uyarıcı bir not düşmüştür.

İçeriden ve dışarıdan yapılan büyük oyunlarla tahttan indirilen büyük Padişah, ülkenin karıştığı dönemde ne yapacağını bilemeyen yönetim tarafından, sürgün hayatındayken bile izlenecek politika konusunda kendisine danışılmıştır. Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale mevzilerine kurdurduğu tabyalar sayesinde düşmana geçit verilmemiştir.

Yaşadığı dönemde kendisini idrak edemeyen toplum ve hainler sebebiyle elim ve hüzünlü sürgün hayatında Beylerbeyi Sarayı’nda vefat eden büyük deha Abdülhamid Han Hazretlerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER