© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Gürbüz: Depremde ailesini kaybeden yavrularımız için “Umut Ormanı” kuracağız

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, asrın felaketinin yaşandığı Elbistan’da ailelerini kaybeden 85 çocuk için Kaynarca Göleti’nin etrafına ‘umut ormanı’ kuracaklarını açıkladı.

Başkan Gürbüz, Elbistan’da 6 şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremde ailelerini kaybeden 85 çocuğu Yetim Koordinasyon Merkezi’nde ağırladıklarını belirterek “85 yavrumuzla birlikte, şehrimizin simgesi Kaynarca Göleti’nin etrafına 85 adet fidan dikeceğiz” dedi.    

Gürbüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; “Depremden sonra Yetim Koordinasyon Merkezimizde, depremde ailesini kaybeden 85 yavrumuzu daha ağırlamaya başlamıştık. Artık onların bir abisi, babası sayılırız. Depremden önce merkezimizde ağırladığımız yavrularımızla beraber Lavanta Vadisinde ağaç dikerek ailelerinin adlarını yaşatacakları bir Sevgi Ormanı oluşturmuştuk. Şimdi de depremin 6. ayı vesilesiyle, depremde hayata tutunarak hepimize umut olan bu 85 yavrumuzla birlikte, şehrimizin simgesi Kaynarca Göleti’nin etrafına 85 adet fidan dikeceğiz. Her bir ağaca da bir yavrumuzun adını vereceğiz. Ormanımızın adı ise Umut Ormanı olacak.  Depremin yaralarını ancak birlik olarak, birbirimizle dayanışma halinde sarabilirdik. Bu dayanışmanın en güzel simgesi olacak inşAllah Umut Ormanı” ifadelerine yer verdi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’ta Okulda Panik: 20 Öğrenci Hastanelik Oldu, 2 Okul Boşaltıldı

Kahramanmaraş’ta okulda koku paniği yaşandı. 20 öğrenci hastaneye kaldırılırken Zekeriya Tanrıverdi ve Şehit Ahmet Gülbahar ortaokulları tahliye edildi.

Kadın emeği, zahirenin bereketiyle buluşuyor: Onikişubat’ta Zahire Festivali heyecanı

Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, geçen yıl düzenlediği Bağ Bozumu Festivali’ni bu yıl Zahire Festivali ile yeni bir kültürel buluşmaya dönüştürüyor. “Kadın emeği, zahirenin bereketiyle buluşuyor” sloganıyla 17-18 Ekim 2026 tarihlerinde EXPO Arasta Çarşısı’nda gerçekleştirilecek festivalde Kahramanmaraş’ın köklü zahire kültürü, yöresel lezzetleri, yerel üretimi ve kadın girişimcilerin emeği bir araya gelecek. Ünlü şeflerin atölyelerinden yemek yarışmalarına, çocuk etkinliklerinden konserlere uzanan programıyla festival, iki gün boyunca şehrin kültürel ve gastronomik zenginliğini ziyaretçilerle buluşturacak.

Bölgenin en büyük Auto Show’u ikinci kez Kahramanmaraş’ta kapılarını açıyor!

Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek 2. Auto Show Onikişubat 2026, dünya otomotiv markalarını, sıfır kilometre araçları ve otomotiv sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren firmaları Kahramanmaraş’ta buluşturacak. 15-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyon, otomobil tutkunlarına ve sektör temsilcilerine dört gün boyunca geniş kapsamlı bir deneyim sunacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den 8 İlçede Kuvvetli Sağanak Uyarısı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM); Onikişubat, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan ve Göksun’da kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Yağışların 15 Ekim Perşembe günü saat 03.00’da başlayıp saat 18.00’a kadar süreceği tahmin edilirken her türlü olumsuzluğa karşı dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşlar uyarıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Muhtarlara Kahramanmaraş Kalesi’nde Tarih Yolculuğu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlenen programda muhtarlar, tarihçi yazar Mehmet Işık’ın anlatımıyla şehrin milli mücadele tarihini ve kalenin bağımsızlık mücadelesindeki önemini yakından tanıdı. Söyleşi ve kale gezisiyle Kahramanmaraş’ın kahramanlık destanı bir kez daha hatırlanırken katılımcılar, tarihi mirasın manevi atmosferini yaşadı.

Dulkadiroğlu Meclisinde 2027-2029 Bütçesi İçin Görüşmeler Yapıldı

Dulkadiroğlu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Mehmet Akpınar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2027 yılı ve izleyen iki yılın bütçe ve tarifeleri başta olmak üzere ilçenin mali geleceğini yakından ilgilendiren önemli gündem maddeleri ele alındı.

TÜM HABERLER