Başkan Güngör: “Tarihimiz, Sevincimiz, Üzüntümüz Müşterek”
GÜNDEMKardeşimi Geleceğe Taşıyorum adlı sosyal uyum projesinin açılış programına katılan Başkan Güngör, “Şehrimizde mülteci kardeşlerimizle sosyal uyumun sağlanması noktasında çeşitli projeler hayata geçiriyoruz. Türkçe ve Arapça olarak yayınladığımız Müşterek dergimiz var. Müşterek isminin bizler için çok büyük anlamı var. Çünkü bizim kaygılarımız, tarihimiz, üzüntümüz, sevincimiz, geleceğimiz müşterek” dedi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Rıdvan Hoca Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı ve Uluslararası Göç Örgütü iş birliğiyle gerçekleştirilen ‘Kardeşimi Geleceğe Taşıyorum’ adlı sosyal uyum projesinin açılış programına katıldı. Programda Başkan Güngör’ün yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, Dulkadiroğlu Kaymakamı Kadir Okatan, Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, vakıf yöneticileri ve üyeleri de yer aldı. Kur’an tilaveti ile başlayan programda Rıdvan Hoca Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Bayram Nurdoğan, ‘Kardeşimi Geleceğe Taşıyorum’ adlı sosyal uyum projesi hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Program protokol konuşmalarının ardından göçmen öğrenciler tarafından hazırlanan şiir ve müzik dinletisiyle noktalandı.
Sosyal Uyum Projeleri Hayata Geçiriyoruz
Açılış programında konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “Öncelikle sosyal uyumun sağlanması noktasında gerçekleştirilen bu projenin çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de çeşitli projeler gerçekleştiriyoruz. Şehrimizde mülteci kardeşlerimize yönelik Türkçe ve Arapça olarak yayımlandığımız Müşterek adlı dergimiz de bunlardan bir tanesi. Müşterek isminin bizler için çok büyük anlamı var. Çünkü bizim kaygılarımız, tarihimiz, üzüntümüz, sevincimiz, geleceğimiz müşterek. Hükümetimiz, yerel yönetimlerimiz, STK’larımız ve paydaş kurumlarımızla birlikte şehrimizi ve ülkemizi daha da geliştirmek ve güzelleştirmek için el birliğiyle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.